КОСТАДИН ДАСКАЛОВ от с.Сенокос – номиниран за “Общественик на годината”

Mar 7th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix2_3

Костадин Даскалов – Динко от село Сенокос, община Балчик бе избран за общественик на годината, по случай 90-годишния му юбилей.
Фото: Венцислав ДИМИТРОВ

Костадин Даскалов с обич е наричан от своите съселяни, колеги и приятели Динко. Защото винаги е бил дружелюбен в отношенията си с хората. Защото е бил изпълнителен служител, за пример на всички.
Съвсем естествено е да изпитваме уважение към този 90-годишен човек. Когато в редакцията на вестник „Балчишки телеграф” фоторепортерът Венцислав Димитров съобщи, че в село Сенокос ще има важно събитие, се запитахме – какво ли ще е то. На 9 февруари господин Костадин Даскалов навърши 90 години. 90 години ползотворен живот са наистина събитие. Самият юбиляр е доволен от сравнително доброто си здравословно състояние, от поздравленията, получени на уреденото за него тържество. Най е зарадван от искрените думи на господин Асен Вълков, председател на БСП в с. Сенокос, от букета свежи цветя и грамадната торта, с надпис 90 години и името му. Динко Даскалов обича Ботевата поезия и винаги цитира Ботевите стихове. С Ботевата клетва и наздравици е изпълнена атмосферата на сенокоския клуб на пенсионера, където е нарочната среща с юбиляра, на чиито години, здравен статус и дух, всички бихме завидели благородно и бихме си пожелали да стигнем в добра кондиция неговите години.
Кметът на Общината господин Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет господин Атанас Жечев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” госпожа Маруся Костова връчиха на господин Костадин Даскалов купа, „Общественик на годината”, грамота и календар.
/Б.Т./

Оставете коментар