Семейство Диана и Илия Димитрови

Mar 7th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix2_1

Семейство Диана и Илия Димитрови са известни като дългогодишни учители и самодейци.
Фото: Деница ДИМИТРОВА

Диана Димитрова като преподавател в СОУ „Христо Ботев”, където прекарва целия си стаж. Първоначално е учителка по трудово обучение и дългогодишен кръжок ръководител в Общинския детски комплекс. По-късно преподава музика и се пенсионира след 37 години педагогически труд. Помнят я стотици ученици, на които е предала всичките си знания и добро отношение и като класен ръководител. Два мандата е съдебен заседател, протоколчик на Учителския съвет в гимназията и рекламен агент на вестник „Балчишки телеграф”. От 1968 година до днес е активен деятел в НЧ „Паисий Хилендарски” Балчик като хористка в Смесен хор „Черноморски звуци” – 38 години, като хористка в Състава за популярни песни – 10 години и 15 години в Общинския ритуален хор.
Илия Димитров има 31 години учителски стаж, от които 18 години като директор и помощник-директор в Климатично училище, ОУ „Антим I” и ОУ „Стефан Караджа” с. Стражица. Редови учител – 13 години в Санаториалното училище „Йордан Йовков”-Тузлата. Хорист – самодеец от края на 1957 година, 38 години в хор „Черноморски звуци” и 14 години в Състава за популярни песни. Общо 52 години пее в балчишките хорове. Двамата са горди с внучката си Деница Димитрова, която продължава техния път като самодеец в НЧ „П.Хилендарски” Балчик. Като първокласничка започва да пее в Детския хор, а като гимназистка и сега като студентка продължава в Смесен хор „Черноморски звуци”Балчик.
Семейство Димитрови имат дъщеря Камелия, доктор – стоматолог в София и син Георги – специалист в Захарни заводи Варна. Те са ги дарили с трима внука – Цветан /професионален музикант/, Деница – студентка в Медицински университет София и Божидар /ученик в 5 клас/. Всички те станаха съпричастни ” чрез Интернет на празника на своите най-близки и мили хора – Диана и Илия Димитрови, които на 27 февруари 2016 година бяха удостоени със званието „Общественици на годината” чрез Интернет.
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар