Плакет “Българско наследство” е връчен на Людмил Бешков

Mar 7th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix5_2

С доклад, за България по време на Първата Световна война и 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа, Людмил Бешков – политик, филолог, историк и общественик – изнесе с голям успех на научната конференция на форума “Българско наследство” Балчик, 29 август 2015 г.
Фото: вестник “Дума”

Жителите на Община БалЖителите на Община Балчик бяха свидетели на едно уникално обществено-политическо събитие, което се случи през месец август 2015 година – Първия международен форум „Българско наследство”, който се организира под егидата на д-р Румяна Малчева Ангелова.
Проведе се конкурс за автентичен фолклор, една поетическа среща, две изложби и две исторически конференции – за етнологията на българите, водена от проф.Елена Рацеева от Българския университет в Тараклия, Бесарабия и за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа, водена от акад.Георги Марков. Сред отличилите се докладчици бе господин Людмил Бешков, депутат от 38 Народно събрание, политик , филолог, историк и наследник на видния добруджански краевед Любен Бешков.
Поради здравословни причини господин Людмил Бешков не присъства на закриването на форума и затова на общественото мероприятие „Общественик на годината” бе поканен, за да му бъде връчен официално плакетът на Международния форум „Българско наследство”от д-р Румяна Малчева Ангелова.
Кметът на Общината господин Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет господин Атанас Жечев, главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” госпожа Маруся Костова връчиха на господин Людмил Бешков, грамота, календар на Община Балчик и Юбилеен календар за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа.
/Б.Т./

Оставете коментар