Виден гражданин на Балчик

Feb 24th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

pix3_3Честит рожден ден! Фото: М. КОСТОВА

С млад дух и добра памет, нашият съгражданин Сава Мартинов посрещна своя 90-годишен юбилей. Той е виден общественик, признат от балчиклии и поздравен тържествено в Общинския пенсионерски клуб № 1 Балчик. Клуб № 1 е създаден от самия Сава Мартинов, с което е поставено началото на организираното пенсионно движение в Община Балчик. Гостите на юбилейното тържество на Сава Мартинов бяха над 70 души. Стари приятелки, съседки и колежки не бяха забравили Сава Мартинов и с радост похапнаха от богатата почерпка. Елисавета /снахата/ и Савина /внучката/ наредиха на масата специално изработената от “Шоколино” Балчик торта за 90-годишнината на Сава Мартинов. Специален поздрав за годишнината си Сава Мартинов получи от Ангел Събев, председател на ОбС на пенсионерите в Община Балчик, „Общественик на 2012 година. Поздравление, спомени за съвместната работа със Сава Мартинов и подаръци от клуб № 1 поднесе Христина Сивкова, най-дългогодишният пенсионерски председател, два пъти носител на званието „Общественик на годината”.
Уважаеми г-н Сава Мартинов, Каретата на времето лети, като от чудна приказка картините на живота преминават пред нашия поглед. С навършването на 90 години Вие, осъзнавате своите победи, борби и постижения. На вашият празник всеки е поканен и сипят се целувки, цветя, усмивки и глъч. Вие сте толкова добър и мъдър! Баща, обичан дядо, но най-вече отзивчив и достоен човек, когото всеки уважава и цени. А това което ние от Дирекция “Социално подпомагане” – Балчик искаме да Ви пожелаем е само едно- бъдете здрав. Всичко друго го имате!
Димка Малева, зам-председател на ОбС на пенсионерите в Балчик и председател на клуб “Хинап”, също два пъти носител на званието „Общественик на годината”, поднесе символичен подарък на Сава Мартинов – сгъваем бастун на стабилното дълголетие. Мирко Мирков, първо признат за „Общественик на 2012 година”, после за почетен гражданин на град Балчик и приятел на Сава Мартинов, изтъкна заслугите на юбиляра за организиране на спорта в град Балчик още в далечните 50 години на миналия век. Керанка Генчева, дългогодишен председател на Клуба на учителите в Балчик, разказа весели спомени от времето, когато са били младоженци със Стефан Генчев, а по-късно и кумове на Ванчето и Сава Мартинов.
Маруся Костова, гл.редактор на в-к “Балчишки телеграф”, подари на Сава Мартинов специалния брой “Възвръщането”, посветен на 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България.Едно събитие, което е оставило болезнена диря в сърцето на всеки един от нас, северодобруджанците, насила прогонени от родните си места. А това Сава Мартинов знае много добре, прокуден като дете също от родното си място. С песни зъвърши 90-годишният юбилей на един достоен човек – Сава Мартинов. Неговите бивши колежки и ръководството на Клуб № 1 издигнаха неговата кандидатура за „Общественик на 2015година” .
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар