Най-младият номиниран за “Общественик на 2015 година”

Feb 24th, 2016 | От | Category: ИЗКУСТВО

pix3_1

Ерсин Исмаилов представи в Литературния клуб “Йордан Кръчмаров” Балчик своята втора книжка “В царството на сенките”                                        Фото: М. КОСТОВА

Ерсин Исмаилов е отличник от 1-ви до 12-ти клас,първо в училище „Свети Свети Кирил и Методий”, а после в Балчишката гимназия. Отличник на Випуск 2014 година. Обявен е за „Ученик на годината” през 2009 и 2014 година.
Участва в общински и областни олимпиади по биология, география, философия, български език, химия, физика и астрономия. Има призови места от местни и национални конкурси по Информационни технологии. 5 години участва в конференцията “Училището – желана територия на ученика” като с това спомага за утвърждаването на една първа дискусионна форма за учениците, които търсят и намират своето правилно място като ученици в обществото. Ерсин Исмаилов е вписан в книгата “Успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов” – 2010 и 2011 г.
Участва в задграничен проект на Регионален инспекторат по образованието в Добрич, с посещение на българските училища в Братислава и Париж. Участва в проекта “Euroscola” с посещение на Европейския парламент в Страсбург през 2012 г. Член е на Общинския ученически парламент – 4 години, от които 2 като редови член, една като секретар и една като председател. В момента е студент по медицина в Медицински университет “Проф. Параскев Стоянов”, гр. Варна. Ерсин Исмаилов има едно първо място от участие в медицински олимпийски игри през 2015 г. Автор е на 2 книги – “Кръговрат” (2010) и “В царството на сенките” (2015), редица публикации във в. “Балчишки телеграф”, включително и 1 научна в сп. “Scripta Scientifica Pharmaceutica.

/Б.Т./

Оставете коментар