Криминални новини

Feb 19th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

Пиян шофьор – в Балчик
На 14 февруари, около 21:00 часа по ул. „Христо Ботев” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Й. (61 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Пиян шофьор – в с.Оброчище
На 14 февруари, около 20:30 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,39 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (26 г.) от с. Оброчище. По случая е образувано незабавно полицейско производство.
Полиетиленови пликчета
На 11 февруари, около 18:30 часа в района на ул. „Панорамен път” град Балчик е извършена проверка на И.А. (29 г.), М.А. (30 г.) и Р.А. (30 г.), и тримата от град Балчик. В хода на проверката са открити и иззети по надлежния ред полиетиленови пликчета със суха тревна маса около 50 грама, бяло вещество на бучки около 20 грама и кафяво прахообразно вещество около 1 грам. При последвалия полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, бялото вещество реагира на амфетамин и кафявото вещество реагира на хероин. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Откраднати климатици
На 11 февруари, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от къща, намираща се на територията на с. Челопечене, обл. Добрич. Установено е, че чрез демонтаж неизвестен извършител е извършил кражба на три броя външни тела на климатични системи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
Кражба в с.Храброво
На 3 февруари, около 08:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, намиращ се на територията на с. Храброво, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 2 февруари ди 08:00 часа на 3 февруари чрез взлом на водна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, мобилен телефон и преносим компютър. След предприетите оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Балчик са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Д.Г. (25 г.) от с. Одърци, обл. Добрич и Г.Г. (31 г.) от с. Стожер, обл. Добрич. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.
Телефонен тероризъм в с.Пряспа
На 27 януари, в 17:50 ч., в РУ Балчик е получено съобщение от К.И., на 85 г. от с.Пряспа, за това, че на 27.01.2016г., около 12:00 часа на домашния й телефон, се обадил мъж, който се представил за внука й, като същият я въвел в заблуждение, че й е изпратил колетна пратка и са му нужни 3000 лева, за да я освободи, за което ще изпрати куриер. Около 17:00 часа, същата предава 3000 лева на непознат мъж пред дома си. Същият се е придвижвал с бял автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.
Крадено злато
На 21 януари, след проведени ОИМ от служители на РУ Балчик, е установен извършителя на кражба на златни накити от частен дом в гр.Балчик, извършена на 04.01.2016г. – Д.К.(34 г.) от същия град. Част от вещите са предадени доброволно от лицето. Установено е, че същият е извършител и на други две престъпления, регистрирани през 2015г., по които има образувани досъдебни производства в РУ Балчик. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
Кражба в с.Соколово
На 26 януари, след проведени ОИМ от служители на РУ Балчик, е установен извършителя на кражба от частен дом в с. Соколово, извършена в края на декември 2015г. – Д.Ю.(22 г.) от същото село. Част от вещите са иззети по воденото досъдебно производство.
Проникване и през дограма
На 26 януари, в 03:15 часа в РУ Каварна е получено съобщение от С.С. (70 г.), за това, че около 03:10 ч. на същата дата неизвестен извършител е счупил 2 бр. прозореца с размери 1,4 м. х 1 м., двоен стъклопакет, монтиран на ПВЦ дограма на частен дом в гр.Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.
Силистренец, живеещ в Балчик – телефонен терорист
На 26 януари, в 11:00 ч., в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от С.Х., на 78 г. от гр. Генерал Тошево, за това, че на 24.01.2016г., около 14:00 часа на домашния й телефон, се обадил мъж, който се представил за племенника й, като същият я въвел в заблуждение, че са му нужни 8500 лева на заем. Около 15:00 часа, същата предава в дома си 8500 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство. При проведени ОИМ от служители на РУ Генерал Тошево и РУ Балчик е установен извършителят на горепосочената измама – В.Р., на 48 г. от гр.Силистра, живущ в гр.Балчик, който в съучастие с неустановено до момента лице от с.гр. е извършил още две измами на територията на гр. Генерал Тошево. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
Автопатрул в Балчик редовно проверява за алкохол
На 30 януари, около 22:45 часа по ул. „Черно море” в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Й.Й. (29 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
ПТП по път II-97
На 31 януари, около 18:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-97 в района на ветеринарната клиника в град Добрич с материални щети, без пострадали. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация поради навлизане в лентата за насрещно движение удря насрещно движения се автомобил „Опел” с добричка регистрация и напуска ПТП. Малко по-късно автопатрул установяват и спират лекия автомобил „Фиат”. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на автомобила констатира наличието на 2,83 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Д. (44 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Тероризъм и по пощата
На 5 декември 2015 г. в РУ МВР Каварна се тъжи К.К. (70 г.) от с. Белгун, обл. Добрич. По данни на тъжителя на 4 декември по пощата е получил плик с писмо, чрез което му е поискана сумата от 500 000 евро под заплаха за живота му и този на семейството му. На 29 януари 2016 г. е проведена специализирана полицейска операция при която са установени и иззети по надлежния ред 5 мобилни телефона, включително и този от който са изпращани текстови съобщения, 6 броя СИМ карти, множество компютърни конфигурации, флаш памети и принтери. Установен е и извършителя на деянието Б.С. (53 г.) от с. Белгун. Същия прави пълни самопризнания за деянието. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Каварна.

Оставете коментар