Община Каварна поиска от държавата безстопанствен плаж

Feb 19th, 2016 | От | Category: В РЕГИОНА

pix3_2

Фото: Topnovini.bg

Общинската администрация в Каварна е заявила пред Министерството на туризма желанието си да получи за управление една част от плажа край града, съобщи кметът Нина Ставрева. Целта е той да не остане безстопанствен през следващия туристически сезон. Предвижда се тази част да бъде облагородена, като се осигурят елементарни условия, като течаща вода, спасители, кошчета за отпадъци. Освен това, Общината предвижда районът да бъде поне малко озеленен и освежен.
Плажът на Каварна е разделен на три части. Две от тях са отдадени на концесия. Концесионерът има конкретни идеи за визията им през новия туристически сезон.
По отношение на третата част, Общината е провела разговори и е предприела първи стъпки. Първоначално те са били към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за това тази част да й бъде предоставена за управление. След като стана ясно, че концесиите на плажовете се прехвърлят от МРРБ на Министерството на туризма, Общината е декларирала това желание пред ръководеното от министър Николина Ангелкова ведомство.
В началото на тази седмица се проведе среща с участието на представители на двете министерства и крайморските общини. В нея участва и зам.-кметът на Каварна Ивелина Илиева.
Станислава
КРЪСТЕВА

Оставете коментар