Ражда се човек, какво по-прекрасно нещо!

Jan 24th, 2016 | От | Category: ВАЖНА

pix1_1

Ольга и Тихомир Тодорови, радостните родители на първото родено дете в Балчик.

В днешно време е трудно да създадеш семейство. Да направиш сватба. Да се сгодиш преди това и да сключиш граждански брак. Всичко това сториха Тихомир Иванов Тодоров и Ольга Тодорова / Купырева е украинската и фамилия/. Тя е от Донецк и много може да разказва за тежката военна ситуация в родния и град, където трудно е можела да отиде да види майка си, защото в района около гарата и аерогарата постоянно се е стреляло. С Тихомир си скътали малко жилище в Донецк, но бързо напуснали и успели да се върнат в България. В Балчик, откъдето е родом Тишо, няма къде да живеят, но в с.Гурково старите родители на покойната му майка Златинка, ги приютяват и там свиват гнезденце.
Там създават и своето първо детенце Ева, което се роди на 15 януари 2016 г. и бе първото бебе, родено в Балчишката болница през Новата година. За това в Интернет на страницата на с.Гурково мед.сестра Таня Тодорова първа съобщи важната новина: „ПЪРВОТО БЕБЕ ЗА 2016 Г. е родено в гр.Балчик, казва се Ева и е родом от с. Гурково! Да е жива и здрава и да носи радост на всички.” Как да не се просълзиш от такова важно и гордо съобщение.

pix1_2

Акушерката Анна Вълева е щастлива с изроденото от нея бебе Ева, с данни 3.000 кг, 50 см.                           Фото: “Б.Т.”

Веднага следват 54 харесвания в Интернет, а може вече да са станали стотина съпричастните. Има и въпроси, чиито отговори са: 3 килограма, 50 см.
Михаил Душков, корепетитор в Гурковското читалище, веднага констатира: „ Добре, че е Оля от Донецк, да вдигне прираста, че нашите се стискат, пазарят и не искат, казват било криза…” А подписалият се Гладна Въшка На Самоиздръжка предвижда положително: „Скоро ще има и други деца”. Tedi Tonybg Ivanova заявява: “Бравоооо!Раждането на момиче значи МИР.Дано !:)Жива и здрава да е малката! „ Тихомир и Оля своевременно отговориха: „Благодарим на всички, от все сърце, за хубавите пожелания !”
Бебето бе изродено от завеждащата Родилно отделение д-р Е.Димова и акушерката Анна Вълева, с асистентство на д-р Д.Радилов. Първият вик на Ева в родилната зала, бе записан в 11.56 ч. Оля е много крехка, но се е държала много твърдо по време на раждането, което е било естествено нормално раждане – хвали я дългогодишната акушерка Сеза Ибрямова. Акушерката Анна Вълева е щастлива, че точно на нея се е паднало да изражда първата рожба на младото семейство Тодорови, което е тяхно приятелско семейство.
Побърканият от щастие Тишо черпеше наред и най-напред, разбира се, леля си Ели, сестрите си Ани и Тони, Нестор и съпругата му рускинята Зоя Костадинова, която загрижено захрани родилката и не спря да се грижи за нея в болницата, до изписването и. Тя ще и помага и за в бъдеще, убедена съм.
Няма да е лесно на младите в Гурково. Старците са на пределна възраст, бабата със скорошен инсулт, дядото със старческа деменция. Но Оля вече е привързана към тях и няма да ги остави, въпреки грижите за бебето. Тишо търси постоянна работа в строителството. И ще намери.
Голяма подкрепа семейството ще получи от кмета на Общината Николай Ангелов, кмета на с.Гурково Тодор Георгиев, от директора на Социално подпомагане Евдокия Великова и други. Раждането на дете е вече голямо събитие в Балчик и в България, наистина! Най-прекрасно събитие!

Маруся КОСТОВА

Оставете коментар