За специалните хора…, които озаряват света около нас

Jan 24th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

pix4_2

Има хора, които се помнят, просто се помнят! Има хора, за които казваме, светят с особена светлина! Най-често ги наричаме специални – усмивката им, присъствието им, разговорите с тях са просто леки, задушевни – иска ти се да разговаряш дълго-дълго с тях. Заразителни са с присъствието си. От тях лъха позитивна енергия, излъчват и даряват пространството със спокойствие, топлина и уют.
Има хора, които нищо не са ти направили – но появят ли се, носят напрежение със себе си и някак си не ти се ще да останеш на едно място дълго с тях. Тях избягваме.
Всеки един от нас през различни периоди от живота си среща хора, които не забравя. Помни ги и всеки спомен за тях се превръща отново във вълнуващо преживяване. Понякога срещаме даден човек само веднъж, но някак си с появата си вече е завладял съзнанието ни, сърцето и става незабравим. Те са може би ангели, които ходят по Земята, те са може би онези учители, които преминават през живота ни и оставят светлина след себе си. Всяка среща с такъв човек е ново начало-прелом в съзнанието и поведението ни. Всеки в един момент казва и си припомня – „Той или Тя направи невъзможното, ако не беше той или тя, едва ли щях да преодолея това или онова..”
Специалните хора, са най-големият дар за преоткриването ни, за развитието ни, за израстването ни. Те са обикновени, но докосват по специален начин – тяхната енергия е силна и дълбока, тяхното поведение е скромно, но и аристократично, тяхната изповед е поучителна и мъдра. Колкото и време да ги познаваме, колкото и време да общуваме с тях –тяхното присъствие е винаги някак си по-ярко, по-извисено. Карат ни да се чувстваме по-щастливи, по-значими, променят ни….
За всеки човек има няколко, които приема по-чувствително, по-различно с идеята, че те стоят пред тях с една глава по-високо, защото са открили тяхната светлина, енергия и топлина, която ги променя по някакъв начин, озарява пътя им и ги кара тях самите да се чувстват специални.
Н. КАРАГЬОЗОВА- Нади

Оставете коментар