Криминални прояви през последните три месеца

Jan 24th, 2016 | От | Category: ДРУГИ

Изгорял труп
На 17 януари, в РУ Балчик е получено съобщение от В.С.(71 г.) от с. Оброчище, че е открила тялото на брат си А.А.(73г.) в изгоряло легло в стая на къщата, в която живее. Посетено от служители на РУ Албена, установено е, че А.А. е бил самотноживеещ и трудноподвижен, няма данни за умишлен палеж, вероятната причина за пожара е незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.
Откраднат ел.компресор
На 9 януари, при проведени ОИМ от служители на РУ Албена, е установен извършител на кражба на въздушен ел. компресор от стопански двор в КК Албена – В.И., на 29 г. от с. Оброчище, който е продал уреда на неизвестно лице в с.Игнатиево. Работата по случая продължава.
Пазете си дебитните карти!
На 11 януари, при проведени ОИМ от служители на РУ Албена е установена извършителката на кражба на дебитна карта от КК-Албена, от която впоследствие е изтеглена сумата от 100 лева – М.М., на 61 г. от с. Одърци. Работата по случая продължава.
Взлом във фирма
На 11 януари, в РУ Балчик е получено съобщение от И.М. на 45 г. от гр.Добрич, управител на фирма „Ирон 2008”, че за периода от 2011 г. до 11.01.2016 г., неизвестни лица чрез взлом на врата е проникнало в офис на фирмата в промишлена зона гр.Балчик и са извършили кражба на два климатика, неустановена марка и модел, а от хале в неохраняем двор на фирмата са отнети движими вещи – метална врата, машини и съоръжения за обработка на арматура. По случая е образувано досъдебно производство.
Разбит магазин
На 7 януари, в 08.50 ч., в РУ Балчик е получено съобщение от М.А. (62 г.) от гр.Балчик, за това че за времето от 18:00 ч. на 06.01.2016г. до 08:50 часа на 07.01.2016г., неизвестно лице, чрез взлом на стъкло на входна врата на магазин за промишлени стоки, стопанисван от тъжителката, е отнел сумата от 20 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Проверка за алкохол
На 21 декември, около 01:10 часа по ул. „Янтра” в град Балчик автопатрул спират за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния С.С. (23 г.) от с. Храброво, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,29 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа водача на МПС е задържан в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Холандски Мерцедес се блъска в три дървета
На 20 декември, около 22:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в участъка от град Каварна посока град Балчик. Установено е, поради несъобразена скорост с пътните условия лек автомобил „Мерцедес” с холандска регистрация напуска пътното платно в дясно по поска на движението си удря се последователно в три крайпътни дървета. Вследствие на настъпилото ПТП до автомобила е установен трупа на неправоспособния Д.М. (31 г.) от град Добрич. Втория пострадал при ПТП Д.М. (40 г.) от град Каварна е прегледан във ФЦСМП Каварна и освободен за домашно лечение с охлузни рани, същия е лишен от право да управлява МПС поради употреба на алкохол. Към настоящия момент не е установено, кой от двамата е управлявал автомобила. Работа по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
Бяга от мястото на катастрофата
На 19 декември, около 10:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на ж.к. „Балик” в град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация е блъснал паркиран лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, след което е напуснал произшествието. Изпратените екипи на място установяват МПС и водача В.В. (31 г.) от с. Старо Село, обл. Перник. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,37 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка В.В. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Обран хранителен магазин в с.Сенокос
На 18 декември е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки, находящ се на територията на с. Сенокос, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 155 броя кутии цигари от различни марки, пакети с тютюн, алкохолни напитки и хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
Тревна наркотична маса
На 30 декември 2015г., в 22.00 часа, служители на РУ Балчик при проверка на паркинг в гр.Балчик на л.а. „Хонда”, с водач А.С., на 27 г., пътници: Ж.Р., на 26г. и Д.Д, на 27 г. от гр.Добрич, водачът изсипва на земята до предна лява врата суха тревна маса, с приблизително тегло 2 грама. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа.
Празните вили е рисковано да остават без наблюдение
На 30 декември, в РУ Балчик е получено съобщение, че за периода от 14.12. до 29.12.2015 г., неизвестно лице чрез взлом на врата е проникнало във вила във в.з.”Кулака” и е извършило кражба на чужди движими вещи – телевизор, бойлер и смесителни батерии. По случая е образувано досъдебно производство.
Задържане под стража
На 27 декември, при проведени съвместни ОИМ и ПСД от служители на РУ Албена и РУ Аксаково е установен извършител на ПЗО на л.а. „Ситроен” от КК Албена – В.И., на 29 г. от с. Оброчище, на който е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, автомобилът е открит на територията на гр.Варна. По случая е образувано досъдебно производство.
Кражба на ел.генератор
На 29 декември, при проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ Албена са установени извършителите на кражба на бензинов ел. генератор от частен дом в с. Оброчище – М.М., на 21 г. и Б.Б., на 23 г. от с. Оброчище. По случая е образувано досъдебно производство.
Кражба на пчелен мед
На 31 декември, 14.00 часа, в Първо РУ Добрич се тъжи Ж.Н. (73 г.) от гр.Добрич, за това, че за времето от 09:00 ч. на 30.12. до 14:00ч. на 31.12.2015г. , чрез взлом на входна врата на избено помещение, неизвестен извършител е извършил кражба на 20 буркана акациев мед. По случая е образувано досъдебно производство.
ПТП край с.Бранище
На 31 декември 2015 г., в 19:20 часа е посетено ПТП между два автомобила на път 2-71, на 500 м. преди с. Бранище, при проверката за алкохол с техническо средство на водача лек автомобил „Фолксваген” – С.С., на 34г. от с. Плачи дол, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа.
Побой пред Новогодишната нощ
На 31 декември 2015г., в 18.40 часа, от служители на РУ Балчик е установен М.Н., на 25 г., от гр.Балчик, който нанася побой на Й.П., на 53г. от с.гр. до заведение за бързо хранене, след намеса на граждани, побягва в неизвестна посока. При задържането му същият оказва съпротива. По случая е образувано бързо досъдебно производство.
Въпреки наличието на СОТ
На 01 януари 2016 г., в 06.07 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Д.К. (60 г.) от гр.Добрич, за това че на същата дата от магазин за хранителни стоки, стопанисван от тъжителя, оборудван със СОТ, неизвестно лице чрез взлом на прозорец е отнело 20 кутии различни марки цигари. По случая е образувано досъдебно производство.
Заради 5 кутии цигари
На 01 януари, в 04.10 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение от С.И.(66 г.) от гр.Добрич, за това че на същата дата от магазин за хранителни стоки, стопанисван от тъжителя, неизвестно лице чрез взлом на входна ПВЦ врата е отнело 5 кутии различни марки цигари. По случая е образувано досъдебно производство.
Кражба на вещи от добрички дом
На 01 януари, в 04:54 ч. в Първо РУ Добрич е получено съобщение от И.М., на 52 г., че за времето от 20:00 часа на 31.12.2015 г. до 04:30 часа на 01.01.2016г., неизвестно лице чрез взлом на входна врата е проникнало в дома му в гр.Добрич и е извършило кражба на два преносими компютъра,златен пръстен с неустановен грамаж и сумата от 20 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Пак алкохол
На 01 януари, 15:40 часа, в гр.Добрич, на изхода за гр.Варна, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация, управляван от Б.С. (42 г.) от град Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо, цифровата индикация отчита наличието на 2,75 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич.
Кражба от блок, който уж се заключва
На 1 януари, при проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ Балчик е установен извършителя на кражба на чужди движими вещи – два броя цифрови фотоапарата и сумата от 200 лева от апартамент в гр. Балчик – М.А., на 21 г. от с.гр. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
Проверка на паркинг
На 2 януари 2016 г., в 21.00 часа, служители на Първо РУ Добрич при проверка на паркинг в гр.Добрич на л.а. „Нисан”, с водач Н.Н., на 23 г., пътници: Й.М., на 29 г. и Ш.А, на 21 г. от гр.Добрич, във водача е открита суха тревна маса с тегло 0,2 гр., а на задна седалка е открито бяло прахообразно вещество, с тегло 0,3 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа.
Кражба на метали от склад
На 03 януари, в 10:30 ч. в Първо РУ Добрич е получено съобщение от К.Г., на 42 г., че за времето от 12:00 часа на 02.01.2016 г. до 10:00 часа на 03.01.2016г., неизвестно лице чрез взлом на стена е проникнало в стопанисвания от него склад за черни и цветни метали в гр.Добрич и е извършило кражба на около половин тон изделия от черни и цветни метали. По случая е образувано досъдебно производство.
Кражба на злато
На 4 януари, в 17:24 ч. в РУ Балчик, е получен сигнал от Н.А., на 82 г., че от собствената й къща в гр.Балчик, за времето от 15:30 до 17:00 часа на същата дата, неизвестно лице, чрез използване на техническо средство е отворил прозорец от ПВЦ дограма и от стая, обитавана от сина й Е.А., на 60 г. е отнел около 70 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.
Обран англичанин в с.Оброчище На 16 декември, в РУ Албена е получено съобщение, че за времето от 09:00 часа до 16:30 часа на 16.12.2015 г., неизвестно лице чрез взлом на прозорец е проникнало в частен дом в с.Оброчище, собственост на граждани на Великобритания и е извършило кражба на преносим компютър и сребърни бижута с неустановен грамаж. По случая е образувано досъдебно производство.
През балконската врата
На 16 декември, в РУ Албена е получено съобщение, че за периода от 05.12. до 16.12.2015 г., неизвестно лице чрез отваряне на балконска врата е проникнало в частен дом в с.Оброчище и е направило опит за кражба на чужди движими вещи. По случая е образувано досъдебно производство.
Починал мотоциклетист
На 15 декември, около 12.15 ч., е получено съобщение за възникнало ПТП с починало лице в гр.Балчик. Установено е, че водач на мотоциклет „Ямаха” със варненска регистрация, поради неправилно изпреварване на кръстовище и отнемане на предимство се блъска във влекач с прикачена цистерна, с румънска регистрация. В следствие на настъпилото ПТП е починал водача на мотоциклета И.С., на 34 г., от гр.Пловдив. От румънския водач на 28 г. е взета кръв за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.
Неправоспособени пиян водач
На 21 декември , около 02:15 часа, по ул. „Черни връх” в гр. Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ 520” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,57 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.Я. (38 г., от гр. Балчик). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Балчик.
Кражба в с.Църква
На 29 ноември, около 13:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Църква, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 27 ноември до 29 ноември чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на газова бутилка с туристически котлон и електрическа хлебопекарна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Кражба в с.Българево
На 26 ноември, около 10:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал складово помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторен верижен трион, бензинов тример, ъглошлайф и метална туба с около 20 литра гориво. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
Дропленски шофьор е хванат в с.Сенокос пиян
На 25 ноември, около 20:35 часа в с. Сенокос, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,05 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.А. (43 г.) от с. Дропла, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.
Пиян от с.Плачи дол на път към Албена
На 21 ноември, на главен път град Добрич – к.к. Албена, на разклона за с. Одърци е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния Е.А (16 г.) от с. Плачи дол., обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,79 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

/Б.Т./

Оставете коментар