Устремна нежност

Jan 14th, 2016 | От | Category: ВАЖНА

pix1_2 

Шарлот Ауси и Теодора Тодорова изпяха популярната песен “Jingle Bells”.         Фото: Георги ЙОВЧЕВ

Почувствах, влизайки в салона на балчишкото читалище”Васил Левски” на 18.12.2015г., където по случай големия християнски празник Рождество Христово се състоя спектакълът “Коледни звънчета”. Радостна гълчава, майки и бащи, зачервени от вълнение баби и дядовци, по-развълнувани от самите изпълнители,топли усмивки отвсякъде и си казах тихо: “Това искам за начало.” И красивото начало не закъсня. То дойде с предизвикателните темпераментни танци на Мажоретния състав на ОДК Балчик, с ръководител Петър Златев. Десет игриви изпълнителки наситиха сцената с енергия и ведрост, идваща и от “Радецки марш”,”Веселото Санче”,”Хоп троп”и”Елениното хоро”.
От Шарлот Ауси и Теодора Тодорова чухме популярната песен “Jingle bells”, която те изпяха доста умело като дует. лектуална нагласа. Шарлот Ауси в “Старата кукла”ни напомни за силата на обичта,която засилва нежността,която гори във всеки от нас с упорит пламък. ТФ”Ритъм” ,с хореограф Мария Георгиева, ни показа естествената страна на екстаза, хармонията на духа и тялото с тяхното”Диско”,”Еврейският танц”и тази пуста”Калинка”, която изправи публиката на крака, а танцьорите създадоха емоционална наситеност и изразителност със своите изпълнителски похвати.
С проникновена дързост , целеустремност и загадъчна бързина излязоха изпълнителките на”Хип хоп” от “NNS crew” с ръководител Миглена Евгениева. Смайващо бе тяхното изпълнение, с висока скорост,с абсолютна естественост, както приляга на всяка младост,разнасяйки свежия дъх на очарованието сред климата на избухналата любов – това навярно е “хип хоп.” За да поддържаме естетическите си възприятия будни, ни поведоха по лабиринтите на песента солистите: Паулина Сивкова ,Виктор Донев, Преслав Станчев,Мирослава Кирчева,Мариела-Елена Василева,Мелиса Юсеин.
Неподправената истина, привлекателност и нежност на песенното изкуство ни поднесе Александър Танев, избран за „Общественик на годината” през 2014 г., звезда на националния ефир. Петя Аджопова и изпятата от нея песен “Заедно с теб”, ни накара да мислим философски за подхранването на мечтата да бъдеш певец и да си винаги в центъра на събитията.
Ярък,емоционален и ценен принос за съучастие при подобен тип общуване дадоха водещите Ваня Панайотова и Яница Въжарова, които установяваха бърз и ефектен контакт с публиката и предизвикваха нейната симпатия. Именно те ни отправиха посланието следващата година да е спорна, изпълнена с грижовност и осъществени мечти. Да не се разделяме с красотата, с която тази вечер участниците от ОДК-Балчик ни зарадваха и ни подариха, да използваме своята енергия за създаване на чувство за уют, а в делово отношение да станем с по-ефективни социални взаимоотношения.
Георги ЙОВЧЕВ

Оставете коментар