Капитан Дачев рецитира свои стихове, пя и свири на китара в кафе – клуб “Интелигент” Балчик

Dec 21st, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

P1110774

к.д.п. Васил Дачев пред балчиклии  на 9-ти декември 2015 г.
Фото: Маруся КОСТОВА

Срещата се състоя и балчиклиите, които бяхме там, се възхитихме на капитана, завършил английска филология след Висшето морско училище, станал капитан и е пенсиониран като такъв. Започнал и завършил професионалния си морски път на капитан в Балчик.
Васил Дачев е поет и китарист, истински бард. Написал е над 20 книги за морските си пътешествия по света, който е обиколил. Да благодарим на д-р Красимир Кръчмаров, дал идеята да бъде поканен Васил Дачев на среща в Балчик. Да благодарим и на Пламен Банчев, който като секретар на читалището даде карт бланш за срещата и на Стефка Керчева, поетеса, авторл на химна на град Балчик, която беше водеща на срещата.
Д-р Кръчмаров, Пл.Банчев и Ст.Керчева са носители от последните години на званието „Общественик на годината” и те постоянно показват своята обществена съпричастност към културните събития в града и Общината. Факт е, че все повече хора посещават културните събития в Балчик.
Не само хляб е нужен на народа, но и зрелища – тази сентенция е особено актуална днес, когато хората затъват все по-дълбоко в мизерията и беззаконието и нямат никакъв отдушник, освен кратките радости на среща с изкуството.
Съжалявам, капитане, че такива мисли ме спохождат, но това е действителността и контрастът с хубавото, което си видял по света, ни кара да ни боли още повече за гниещото ни безхаберно общество, неизбягало все още от България.
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар