“Сбъднати хоризонти” – изложба живопис на младия художник Светлин Трендафилов

Dec 21st, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

Снимка С.Трендафилов(1)

Светлин Трендафилов за втори път пред балчиклии в ХГ. 

С огромно удоволствие Ви каним предколедно, да споделите с нас откриването на четвъртата самостоятелна изложба на Светлин Трендафилов. Авторът ще представи в една от залите на галерията, свои картини в жанра на пейзажа, натюрморта и абстракцията.
Светлин Трендафилов не е непознат за балчишката публика. Той участва в съвместната изложба „Морски диалог” на Сдружението на варненските художници, която се състоя в балчишката галерия през месец септември, тази година. Завършил ВСУ „Черноризец храбър” със специалност „Дизайн на архитектурната среда”, неговото творчество въобще не се изчерпва в тази област. Става въпрос в случая, за една разностранно надарена личност, събрала в себе си различни изразни средства, за да представи своите идеи, емоции и гледна точка за света.
За своите 23 години житейски път, Светлин участва в съвместни изложби, пленери и фестивали, автор е на три поетични книги, занимава се с музика и спорт, носител е на няколко награди. Младият творец е представен в онлайн книгата за талантливи български артисти „Manu Propria”.
Откриването на изложбата ще се състои на 15 декември /вторник/ от 17.00 ч., в Художествената галерия. Ще се радваме на Вашето присъствие! Заповядайте!
Николина ИВАНОВА
Художествена галерия
Балчик

Оставете коментар