УВАЖАЕМИ ГОСТИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ЛЕКАТА АТЛЕТИКА…

Dec 14th, 2015 | От | Category: СПОРТ

P1110734

 

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов връчва награда на четирикратния носител на званието Спортист № 1 Айхан Апти.                            
Фото: Маруся КОСТОВА

УВАЖАЕМИ ГОСТИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ЛЕКАТА АТЛЕТИКА В БЪЛГАРИЯ, ЗА МЕН Е ОГРОМНА ЧЕСТ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕСЕТГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА КЛУБА ДА ПРИВЕТСТВАМ ВСИЧКИ ВИ С „ДОБРЕ ДОШЛИ”.
ЗНАЕМ, ЧЕ ТОЗИ ПРАЗНИК Е МНОГО ОЧАКВАН ОТ ВСИЧКИ НАШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, А ТОВА Е ТАКА, ЗАЩОТО ЗНАЯТ КОЛКО МНОГО ТРУД СА ПОЛОЖИЛИ, ЗА ДА БЪДАТ ДНЕС СРЕД НОМИНИРАНИТЕ 10 НАЙ- ДОБРИ СПОРТИСТИ КЪМ СКЛА „ ЧЕРНО МОРЕ – 2005“ ГР.БАЛЧИК.
УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ ВСИЧКИ ОТ ТУК ПРИСЪСТВАЩИТЕ В ЗАЛАТА ЗНАЯТ ЗА ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ СПОРТИСТИ, НО ПРЕДИ ДА ВИ КАЖА ЗА РЕЗУЛТАТИ НИ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА, МИ СЕ ИСКА ДА ВИ РАЗКАЖА И ЗА ТОВА ОТКЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ И КАКЪВ ПЪТ СМЕ ИЗВЪРВЕЛИ ЗА ТЕЗИ 10 ГОДИНИ.
ПРЕЗ 2005 ГОДИНА, ЗАЕДНО СЪС ТРЕНЬОРА НИ В КЛУБА АНДРИАН АНДРЕЕВ, РЕШИХМЕ ЧЕ ИМЕННО ТОЗИ ГРАД Е НАЙ- ПРАВИЛНОТО МЯСТО ДА ОСНОВЕМ НАШИЯТ СПОРТЕН КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА. ЖЕЛАНИЕТО НИ ДА РАЗВИЕМ ТОЗИ СПОРТ, БЕШЕ ТОЛКОВА СИЛНО, ЧЕ НИКОГА НИТО ЗА МИГ НЕ СМЕ СЕ СЪМНЯВАЛИ, ЧЕ УСПЕХИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ. ПРЕЗ ПЪРВАТА СЪСТЕЗАТЕЛНА ГОДИНА ИМАХМЕ КАРТОТЕКИРАНИ САМО 14 СЪСТЕЗАТЕЛИ, КАТО СЛЕД ТОВА ЗА 10 ГОДИНИ ПРЕЗ КЛУБА СА МИНАЛИ ОБЩО 103 СЪСТЕЗАТЕЛИ, УЧАСТВАЛИ И ПРЕДСТАВЯЛИ БАЛЧИК НА НАЦИОНАЛНИТЕ ШАМПИОНАТИ В БЪЛГАРИЯ. ТЕЗИ 103-МА СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА 10 ГОДИНИ СА ЗАВОЮВАЛИ ОБЩО 289 МЕДАЛА, ОТ НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНАТИ, ТУРНИРИ И МЕЖДУНАРОДНИ УЧАСТИЯ. НАЙ- ДОБРИТЕ СРЕД ТЯХ ТОЧНО 39 ПЪТИ СА ПРЕДСТАВЯЛИ БЪЛГАРИЯ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПОДИУМ. ИМАЛИ СМЕ УЧАСТНИЦИ НА ДВЕ СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА, НА МНОЖЕСТВО ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА, НА БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТИ, НА МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ФЕСТИВАЛ, КАКТО И НА МНОГО МЕЖДУНАРОДНИ ТУРНИРИ. ТОЧНО ДЕВЕТ ИМЕНА НА НАШИ СПОРТИСТИ СА ВПИСАНИ В ИСТОРИЯТА НА ЛЕКАТА АТЛЕТИКА В БЪЛГАРИЯ ,СЛЕД КАТО ПОКРИВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ РЕКОРДИ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – ВСЕ ВЪВ ДИСЦИПЛИНАТА „ХВЪРЛЯНЕ НА ЧУК” ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ВЪЗРАСТИ. НЯМА КАК ДНЕС АЗ ДА ЗАСТАНА ТУК ПРЕД ВАС И САМО ДА ВИ КАЖА, КОЛКО ПРЕКРАСНО Е БИЛО ВСИЧКО ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ. ВСИЧКИ ТЕЗИ МЕДАЛИ, ТИТЛИ И РЕКОРДИ НЕ СА НИ БИЛИ ПОДАРЕНИ, ВСЕКИ ЕДИН СЪСТЕЗАТЕЛ СЕ Е БОРИЛ ЖЕСТОКО ЗА ДА ГИ ПОЛУЧИ, РАБОТИЛ Е СТРАШНО МНОГО И ПРИ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА УСПЕЕ.
КАТО ГОВОРЯ ЗА УСЛОВИЯ, НЕ МОГА ДА НЕ КАЖА КАК ПЪРВИТЕ НИ СЪСТЕЗАТЕЛИ СА СЕ УЧИЛИ НА ТЕХНИКИТЕ ВЪВ ВЪРТЕНЕТО НА ЧУК НЕ НА СЕКТОР, А ОТ АСФАЛТОВИЯ ПЪТ, СЕКТОР ВИДЯХА ДОСТА ПО- КЪСНО. НО ЕТО, ЧЕ ДНЕС ИМАМЕ ЩАСТИЕТО ДА ТРЕНИРАМЕ НА ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СЕКТОРИ В СТРАНАТА, НАШИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ ВЕЧЕ ИМАТ СЪБЛЕКАЛНИ, БАНИ С ТОПЛА ВОДА, ИМАМЕ И ОСВЕТЛЕНИЕ НА СТАДИОНА. ВСИЧКО ТОВА СТАНА ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОБЩИНА БАЛЧИК.
НЕ МОГА ДА НЕ ИЗКАЖА ГОЛЯМАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА, И ДА ВИ КАЖА ОТ КАКВА ВАЖНОСТ Е БИЛО ТОВА ЗА НАС. НАКРАТКО СЕ ОПИТАХ ДА ВИ ОБЯСНЯ КАК СЕ Е РАЗВИВАЛ КЛУБЪТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ , И ЕТО НИ ВЕЧЕ В 2015 ГОДИНА , КЪДЕТО НАШИТЕ АТЛЕТИ СА СПЕЧЕЛИЛИ ОТ НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНАТИ И ТУРНИРИ ОБЩО 62 МЕДАЛА, ОТ КОИТО 21 ЗЛАТНИ, 16 СРЕБЪРНИ И 25 БРОНЗОВИ.
ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА ОТНОВО УСПЯХМЕ ДА ПРОВЕДЕМ ТУРНИР „ДИОНИСОПОЛИС”, НО ВЕЧЕ НА ОБНОВЕНИЯ ПОЛИГОН ПО ХВЪРЛЯНИЯ, КЪДЕТО СЕ ПОКРИХА ТРИ НАЦИОНАЛНИ РЕКОРДА, ДВА ОТ КОИТО НА НАШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ.
ДНЕС СМЕЛО МОГА ДА КАЖА, ЧЕ НАШИЯТ КЛУБ Е ЕДНА ОТ НАЙ- ДОБРИТЕ ШКОЛИ ПО ХВЪРЛЯНИЯ В БЪЛГАРИЯ. КАЗВАМ ШКОЛА, ЗАЩОТО ОСВЕН ШАМПИОНИТЕ, КОИТО ВСИЧКИ ПОЗНАВАТЕ , КЛУБЪТ РАБОТИ И С МНОГО ДЕЦА, ДЕЦА КОИТО ПЪРВО УЧИМ ДА ОБИЧАТ СПОРТА, ЛЕКАТА АТЛЕТИКА И КОИТО ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДАТ НОВИТЕ ЗЛАТНИ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА МОЖЕМ ДА РАБОТИМ С ТОЛКОВА МНОГО ДЕЦА, ВЕЧЕ ИМАМЕ ОЩЕ ЕДИН ТРЕНЬОР, КОЙТО Е ВЪЗПИТАНИК НА БАЛЧИШКИЯ КЛУБ, А СЕГА ВЕЧЕ КАТО ЗАВЪРШИЛ НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АНАДЕМИЯ ОБУЧАВА НАД 40 ДЕЦА ОТ ГР.БАЛЧИК, КАТО НАЙ- МАЛКИЯТ СРЕД ТЯХ Е 4-РИ ГОДИШНИЯТ НИКОЛА ТОДОРОВ. ОЩЕ ДВАМА НАШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ СЕ ОБУЧАВАТ ПО СЪЩАТА СПЕЦИАЛНОСТ И СЕ НАДЯВАМЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ТРЕНЬОРИТЕ НИ ДА СТАНАТ МНОГО ПОВЕЧЕ.
ИСКАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ТАЗИ ТРИБУНА, ЗА ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ И НАЙ-ВЕЧЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ НА НАШИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ, С ЕДНО ОГРОМНО „ БЛАГОДАРЯ”. БЛАГОДАРЯ ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА ВЯРАТА ВИ В НАС, ЗНАЕМ, ЧЕ СЪС СИГУРНОСТ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА МОМЕНТИ, В КОИТО И НИЕ ГРЕШИМ, НО ВЯРВАЙТЕ НИ, ЧЕ НАШАТА ОСНОВНА И ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ Е: ЧРЕЗ СПОРТА ДА ВЪЗПИТАМЕ ВЪВ ВАШИТЕ ДЕЦА ЧОВЕЦИ. НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА, НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е НАЙ-ДОБРИЯТ, НО ВСЕКИ ОТ ТЯХ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ КАЧЕСТВА, КОИТО ЩЕ МУ СЛУЖАТ ЦЯЛ ЖИВОТ. ТОВА СА ДИСЦИПЛИНА, ТОЛЕРАНТНОСТ, РАБОТА В ЕКИП И ОЩЕ МНОГО НУЖНИ ИМ ВИНАГИ. ЕДИН ДЕН ТОЧНО ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАМЕСТВАТ НАС И ВАС ПО РАБОТНИТЕ НИ МЕСТА, ТОЧНО ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, ГРАДОВЕТЕ НИ , ИНСТИТУЦИИТЕ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ УЧИТЕЛИТЕ НА ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИ ДЕЦА И КОГАТО НИЕ И ВИЕ ЗАЕДНО В ЕКИП СМЕ СИ СВЪРШИЛИ ДНЕС РАБОТАТА, УТРЕ ЩЕ СМЕ СПОКОЙНИ ЗА ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ.
ПО ПОВОД 10-ТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА КЛУБА, ПОЛУЧИХМЕ МНОГО ОБАЖДАНИЯ ОТ ПРИЯТЕЛИ НА КЛУБА, КОИТО ДНЕС НЯМА КАК ДА ПРИСЪСТВАТ. ДРУГИ УСПЯХА ДА НИ УВАЖАТ ЛИЧНО, ПРОПЪТУВАЙКИ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ, ЗА ДА СА С НАС ТУК , ЗА КОЕТО НАЙ- ИСКРЕНО ИМ БЛАГОДАРЯ. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧК
ДЕСИСЛАВА АНДРЕЕВА

P1110710

 

Десислава Андреева, председател на СКЛА “Черно море 2005” Балчик и съпругът и Андриан Андреев, треньор, основоположници на клуба отпреди 10 години, носители на званието “Общественик на годината” от 2009 и 2010 г.    
Фото: Маруся КОСТОВА

Оставете коментар