Хор “Черноморски звуци” със сребро от Краков

Dec 14th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

IMG_0160 (1)

21 хорови състава от Полша, Норвегия, Латвия, Естония, Швейцария, Унгария, Словакия и Чехия участваха в шестото издание на Краковския коледен фестивал, провел се от 4 до 6 декември в културната столица на Полша.
Петчленно жури оценява изпълнителите, разделени в четири категории. Нашите представители са първият български хор в историята на фестивала и се състезаваха в най-тежката категория “Смесени хорове”, където пяха общо 9 вокални състава. Със стилна конкурсна програма, прецизен звук и артистичност хор „Черноморски звуци” Балчик, с диригент д-р Валентина Георгиева, успя да пребори силната конкуренция и да спечели най-високата степен – сребърен диплом, с присъдени 85 точки. В три красиви катедрали и пред стотици почитатели на хоровото изкуство българският състав изпълни сакрални творби от Петър Динев, Амброш Чопи, Хавиер Бусто, З.Р.Щрууп, Нют Нистед, Й. Хадар и др.
Щастливи и усетили аромата на вълшебната Коледа, певците от Балчик благодариха на Общината за осъщественото пътуване и пожелаваха на всички здраве, любов и светлина.
Балчик Инфо

Оставете коментар