20 години от създаването на Клуба на учителите – пенсионери

Dec 7th, 2015 | От | Category: ВАЖНА

P1110131

Клубът на учителите, с председател Иванка Иванова, на историческото тракийско светилище “Перперикон”
Фото: Юлита ХРИСТОВА

През 1995 г. на 13 декември бе учреден нашият клуб. Това стана по инициативата на група учители от санаториално училище „Й.Йовков” Тузлата – Славка Чакова, Петя Петкова, Радка Чобанова, Юлита Христова, Цветанка Димитрова и моя милост – Керанка Генчева. От тогава до ден днешен, в пек и мраз, всеки четвъртък от 14 до 16 часа, клубът посреща своите членове, където те се чувстват като в своя втори дом. Тук се смеем, веселим, тъжим и плачем.
През годините създадохме традиции за празнуване на национални, християнски и лични празници. Незабравими ще останат юбилеите на колеги, отпразнувани във вила „Кораб”, в ресторант „Двата петела”. Срещата с учителите от Добрич в ресторанта на СБА. Еднодневните екскурзии до „Албена”, Текето, Двореца, Евсиноград, Аладжа манастир, резервата Батово, Дуранкулашкото и Шабленското езеро, Добруджанската къща и др.

Еднодневните екскурзии до „Албена”, Текето, Двореца, Евсиноград, Аладжа манастир, резервата Батово, Дуранкулашкото и Шабленското езеро, Добруджанската къща и др.
Постижение на клуба ни е и сближаването с учителските клубове на Каварна и Шабла, с които съвместно празнуваме Деня на Съединението, Денят на будителите и 11 май – Деня на Св. Св. Кирил и Методий. За всеки един от тези празници е домакин един от клубовете. Разбира се, най-очаквани са екскурзиите до близки и далечни обекти. За 20 години обиколихме България и се възхитихме на природата и древната и култура.
Прескочихме и трите и граници – на север в Румъния, на юг в Гърция и Турция, а на изток в Македония. Намокрихме си краката и в Егейско море, и в Охридското езеро. Дълъг е списъкът на всички места, които сме посетили и прекрасните моменти, които сме изживели!
Дълъг е списъкът и на хората, които са допринесли всичко това да се случи – нашите спонсори! Благодарим им! Мисля, че благодарение на Клуба, учителите – пенсионери в Балчик съхраняват своята обществена и гражданска активност, будния си дух и вкуса към живота в неговото многообразие.
Няма обществено значимо събитие в града ни, в което те да не се включват. Искам да изкажа специални благодарности на актива на клуба, който в продължение на 20 години беше опора и инициатор на цялата ни дейност.
От две години клубът на учителя има ново ръководство и в него се включиха нови и по –млади пенсионирани учители. Те продължават традициите, създадени през тези години, но и въвеждат нови неща.
Това е гаранция, че клубът живее и се развива, без да изостава от времето. Желая на новото ръководство творчески успехи!
Желая здраве, добро настроение и дълголетие на всички членове на нашия клуб и нека добрите взаимоотношения и гражданската активност на учителите – пенсионери се съхрани и в бъдеще!
Керанка ГЕНЧЕВА

Оставете коментар