Химнът на “Море от ритми” вече и с хореографска композиция

Nov 20th, 2015 | От | Category: ВАЖНА

himnyt-na-more-ot-ritmi-veche-se-sdobi-i-s-horeografska-kompoziciq-video-_1681

Представители от всички участници в Петия НФФ “Море от ритми” изпълниха талантливо създадената хореографска композиция към химна на фестивала.
Фото: Добруджа ТВ

 

За първа година като съпътстваща програма на НФФ „Море от ритми” Балчик бяха включени две работни ателиета – едно в областта на песенното и едно в областта на танцовото изкуство. В тях имаха възможност да се включат по двама изпълнители от всеки колектив, участващ във фестивала.
Ръководители на двете ателиета бяха народната певица и вокален педагог в НУИ “Добри Христов” Варна Дафинка Дамянова и Велизар Василев – солист в Ансамбъл „Тракия” и преподавател по български народни танци в АМТИИ Пловдив.
Двете ателиета се проведоха в рамките на два дни – 19 и 20 септември, по два часа дневно, като и двете работни групи успяха да се справят с изискванията на преподавателите. Крайният продукт – изпълнение на химна на Добруджа „Мило ми е, мамо”, както и хореографска композиция на основата на химна на фестивала, бяха представени непосредствено преди награждаването на лауреатите и гала-концерта на Петия Национален фолклорен фестивал „Море от ритми” 2015. Петър ПЕТРОВ

Оставете коментар