Жури на фестивала

Nov 20th, 2015 | От | Category: ВАЖНА

P1100938

Журито на Петия НФФ “Море от ритми” Балчик 2015 г.
Фото: Маруся КОСТОВА

Данислав Кехайов е роден в гр. Несебър, с военна служба в Балчик. Народен певец, фолклорист, директор на Обединена общинска школа по изкуства и ФА “Слънчев бряг” при Община Несебър. От 2014 г. е директор на Ансамбъл “Пирин” – Благоевград.
Д-р Николай Ников – Фолклорист, етнолог, педагог. Роден в Ямбол. Завършва СУ “Св. Кл. Охридски”, Филология и педагогика 1978. Участва в международни симпозиуми и конгреси в България и в чужбина. Член на Съюза на учените в България. Научен сътрудник Първа степен към БАН. Главен асистент д-р по музикално и танцово изкуство.
Председател на журито проф. д-р Антон Андонов е роден в гр. Ямбол. Завършил ДХУ София със специалност “Български народни танци”, а след това АМТИИ със специалност “Българска народна хореография”. Започва работа в ансамбъл “Тракия” през 1995 г. като артист-балетист, а след това и като солист. От 2002 г. работи като балетмайстор и солист във ФА “Тракия”. Преподавател в АМТИИ, от 2012 година е завеждащ катедра “Хореография”.
Марио Егов – главен художествен ръководител на ансамбъл “Странджа” град Бургас. Носител на награда за авторство в Национален конкурс “Децата на България танцуват”, на “Златна лира 2005 г.” и други.

Оставете коментар