Ветеранките – гимнастички от клуб “Здравец” Балчик в зала “Арена Армеец” София

Nov 15th, 2015 | От | Category: ВАЖНА

WP_20151103_12_29_10_Pro

Клуб “Здравец”, фото: Ани ПЪРВАНОВА

В една от залите на „Арена Армеец” /много популярна напоследък по неприятен повод/ на 3 ноември 2015 г. се проведе традиционен спортен празник – гала спектакълът на групите за гимнастика от федерацията „Спорт за всички”. И тази година на това утвърдено вече спортно събитие бяха поканени за участие най – добрите, най – изявените гимнастически отбори от страната, участвали в зоналните и републикански първенства. Между тях / макар по извинителни причини без участие в републиканското първенство във Варна през м. октомври/ беше поканен да покаже своето съчетание и балчишкият отбор „Здравец” с методически ръководител Дима Малева и председател Руска Георгиева.
Спортният празник, който се организира за 11 път под егидата на Министерството за младежта и спорта беше тържествено открит с изпълнението на българския и европейски химн, с минута мълчание по повод на неочакваната кончина на председателя на федерацията П. Бончев. Последваха приветствените речи към участниците от официалните лица – кметове на софийски раойони, представители и експерти от федерацията „Спорт за всички”, редактори вестници. Десислава Илиева от „Спорт за всички” поздрави гимнастиците за тяхното „лъчезарно и чаровно присъствие в залата” и поднесе специален плакет на председателката Нели Ковачева. Бяха прочетени и специалните поздравителни адреси от министър Петър Москов, от столична община и лично от Йорданка Фандъкова с много пожелания за здраве и нови спортни успехи.
След официалната част започнаха изпълненията на поканените отбори по реда на изтегления жребий, който отреди на балчиклийки пети по ред. Първи бяха отборите на Варна, Русе, Шумен, последваха ги Свищов, Велинград, Дупница, Самоков, Казанлък, Враца, София.

Продължава ТУК

Оставете коментар