21-годишен студент в Англия, по баща балчиклия, взе “Златното яйце“ в конкурса за поезия “Веселин Ханчев” в Стара Загора

Nov 15th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

pix2_1

Портрет на Веселин Ханчев в Регионален исторически музей Стара Загора

Богомил Господинов на 21 години от София e тазгодишният носител на първа  награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. 

Статуетката „Златното яйце“ бе връчена на поета Тома Марков, представител на победителя, на тържествена гала вечер в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Отличеният като най-добър в тазгодишното издание на конкурса – Богомил Господинов, е студент в Англия.
Две втори награди журито определи за Анна Лазарова на 21 години от Велинград и на Красимир Нейков на 23 години от Варна. Третата награда получи Антонина Георгиева на 24 години от София. Журито, в състав Петър Чухов, Яница Радева и Иван Ланджев, определи и 11 поощрителни награди на Мартин Лалев, Блага Запрянова, Стамена Дацева, Константин Трендафилов, Анита Велева, Селена Йорданова, Кристиан Илиев, Александра Устамитева, Теодора Лалова, Христо Мухтанов и Мария-Йоана Донкова.
Над 100 млади автори участваха в ХХХII-то издание на поетичното състезание. Конкурсът се организира от община Стара Загора, библиотека „Родина” и къща музей „Гео Милев”.

Оставете коментар