Ветеранките – гимнастички от клуб “Здравец” Балчик в зала “Арена Армеец” София

Nov 15th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

WP_20151103_10_06_52_Pro

3 ноември 2015 г. в зала “Арена Армеец” София, клуб “Здравец” Балчик откри спортния празник.
Фото: Ани ПЪРВАНОВА

На този красив празник бяха демонстрирани те само спортните умения на старателните възрастни хора , но и усилията на техните ръководители, вложили много фантазия /даже в повече/ в музикалното оформление на съчетанията /от националния химн до латинотанците, от българското хоро, до гръцкото сиртаки/, в костюмите, от спортни до танцувални; в уредите – обръчи, топки, изкуствени цветя, гирлянди, воали, флагчета, знамена и т.н.
Балчишката, най – многобройна група от 50 гимнастички представи своето съчетание с бели ленти, рингове и флагчета на фона на популярната песен за Балчик, запазена марка на клуб „Здравец”.
С много похвали за изпълнението на тази добре обмислена, трудна, но красива и полезна гимнастика се изказаха и ръководителите на другите групи, но най-ласкаво бе мнението на п редседателката Нели Ковачева, която както винаги лаконично изрази възхищението си : „Браво! Пак сте върхът!”

WP_20151103_12_31_30_Pro

Публиката бурно акламира  изпълнението на съчетанието им, изпълнено с трудни елементи, с гимнастика за здраве и за поддържане подвижността на възрастните хора, на духа и настроението на клуб “Здравец” Балчик.                                                                 Фото: Ани ПЪРВАНОВА
Конкретни анализи и оценки на показаните съчетания от участвалите в празника отбори бяха направени от ръководството на федерацията и тук балчиклийки бяха похвалени и дадени за пример. Спортният празник приключи с всеобщо хоро.
Природата беше щедра към пътуващите спортистки до София и обратно. Хубавото слънце, колорита на есенните багри повдигнаха настроението в автобуса / въпреки не особено любезния и по-точно не много внимателен в шофирането водач на автобуса/ и постара традиция не секнаха стиховете, песните, вицовете, почерпките от сръчните домакини. Два дни, през които умората от пътуването бе изместена от доброто настроение. И няма как да не се благодари на общинското ръководство на града, и лично на новоизбрания „стар” кмет за осигуряване участието в това престижно състезание на най-добрите!
Мария АНДРЕЕВА

Един коментар
Вашият коментар »

  1. […] Продължава ТУК […]

Оставете коментар