В името на Отца и Сина и Светия дух!

Oct 22nd, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

DSCN5289

(от ляво надясно) Отец Иван Добрев (Варна), отец Павел (Шабла) и дяк Милен (Варна) пяха в хор, по случай храмовия празник на църквата “Св. Петка” в кв. “Левски” – Балчик.                    
Фото: Георги ЙОВЧЕВ

Възлюбени в Господа, братя и сестри, На 14октомври 2015 г. почетохме паметта на нашата българска светица Преподобна Петка Търновска!
Който е прочел или слушал за нейното житие, не може да не се удиви на подвига, относно пътя, който е извървяла, носейки християнските ценности и любовта си към Господа Иисуса Христа и ближните.
Този път на пустинно жителство, на лишения, пост, молитви, бдения и пълната отдаденост на Бога и общението с Него, превръщат Преподобна Петка в истинска светица Невеста Христова. Тя и сега, в Небесното Царство (както посочва Патриарх Евтимий Търновски,в житието, което е написал за нея), е застанала лице срещу лице със Спасителя на човешкия род и се моли за нас и нашия православен български народ.

DSCN5294

от дясно наляво) протойерей Георги Петков (Варна), отец Константин (Ловченци, Добрево), йерей Тодор Тодоров (Балчик), отец Илко (Стожер), отец Василий (Каварна), отец Иван (Игнатиево) отслужиха храмовия празник на църквата “Св. Петка” в Балчик                                                                          
Фото: Георги ЙОВЧЕВ
По нейните молитви Бог и занапред ще ни пази и огражда от всякакви врагове видими и невидими и щени води на своето пасбище, като ни отхранва със Светите тайнства на православната вяра, водейки ни по пътя на Спасението! Амин!
Йерей Тодор ТОДОРОВ

 

Оставете коментар