“Пожар в училище”

Oct 22nd, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

fire

Втори етап от тренировката за гасене на пожар от огнеборци на Балчик и Албена пред общината.
Фото: Сава ТИХОЛОВ

Ситуация на пожар в ОУ “Антим І” тренираха екипи на пожарната, спешна помощ, полиция и доброволци от Балчик. Тренировката имаше за цел да се проверят действията на институциите при кризисна ситуация.
По време на занятието бяха евакуирани всички ученици и персонала на учебното заведение. Една от задачите на учителите бе да изведат на безопасно място всички деца и да проверят по списък дали има липсващи. В случая днес едно от децата бе изнесено на носилка и му бе дадена първа помощ.
Вторият етап на тренировката премина пред сградата на Общината, където огнеборците от Балчик и Албена, колегите им от полицията и спешна помощ наблюдаваха действия по гасене на пожар от участниците в доброволното формирование.
На площада бяха и двата нови специализирани автомобила на пожарната. В същото време екип от Албена участваше в гасене на реален пожар в село Оброчище.
На финала на тренировката бе отчетено, че задачите са изпълнени успешно и екипите са действали, съгласно инструкциите за работа при кризисни ситуации.
Сава ТИХОЛОВ
Началник
отдел “Култура, протокол и връзки с обществеността”
Община Балчик

Оставете коментар