Морски клуб “Балчик” ще посрещне доволен Новата година

Oct 18th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

yahta

Яхтсмените на МК “Балчик” заедно с кмета Николай Ангелов
Фото: Балчик Инфо

Повече от оптимистични са последните резултати на децата и юношите в регата „Бриз Есен”, която традиционно се провежда във Варненското езеро, като една от последните спортни морски изяви за годината. В клас „Лазер Радиал“, макар да бе за над 18-годишни, спечели ненавършилият тази възраст Мартин Пенев, който застана на заслуженото второ място. Един от фаворитите на юношите, ст.възраст – Ясен Великов стана трети в клас „Оптимист”.
В клас „Кадет” екипажът ни за младежи над 18 г., в състав Димитър Михайлов и Михаил Стефанов също се класира на достойното второ място – сподели треньорът на децата и юношите в Морски клуб „Балчик” – Иван Чавдаров.
Той е доволен от цялостното годишно участие на младото поколение, което се учи под негово ръководство в Морския клуб на Балчик и отчете това на Общото събрание на клуба, което се състоя на 11 октомври от 18 ч. в конферентната зала на хотел „Мистрал” Балчик. Трениращите в Морския клуб се сдобиха и с тренировъчна лодка, предоставена чрез проект от Община Балчик.
Те са сериозно обгрижвани от кмета Николай Ангелов, който ги подкрепя за сериозното им представяне на тренировките и представителните състезания – допълни Иван Чавдаров.
Запомнящо се е участието на Александър Славчев и Тодор Първанов в Европейското младежко първенство в Бургас от 7 до 16 август, където мериха сили с над 200 екипажа, след като допълнително бе заявено участието им в клас „470”. Михаил Стоянов и Мартин Пенев в клас „420” се класираха на второ място в Държавното първенство за неолимпийски класове, което се проведе в Поморие от 30 юли до 2 август.
В генералното класиране – тандемът Александър Славчев /Тодор Първанов е на пето място, а Михаил Стоянов /Мартин Пенев – на осмо място. В регатата „Варна бинго аутомат” при юношите мл.възраст Стоянов/Пенев станаха сребърни медалисти, а бронзът в ст.възраст стана притежание на Славчев /Първанов.
Около 20 души присъстваха на събранието, на което се обсъди финансовият отчет за 2015 г. , тренировъчната и състезателна дейност, постиженията и резервите за по-нататъшната вътрешно-клубна организация, записа в протокола на събранието Николай Давидков. На всички – успех в следващия състезателно-тренировъчен сезон!
/Б.Т/

Оставете коментар