Международен пленер и изложба – художествена керамика

Sep 18th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

image description

Пленерът по художествена керамика е една своеобразна творческа лаборатория, в която си дават среща творци от различни поколения от Румъния и България.
Всеки един от тях с индивидуален стил и начин на работа, обединени от желанието да се намерят нови изразни средства, да се изгради нов творчески и пластичен образ на материала керамика.
В откритата на 11 септември от 18:00 ч. изложба, присъстваха автори, участници в Първия международен пленер по керамика, реализиран през септември 2014 г. в Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца” – гр. Балчик.
Със свои творби, в изложбата са представени участници от Румъния: Георге Факашиу, Алфред Ипсер, Петре Маня, Константин Пападопол, както и участниците от България: Евелина Ханджиева, Пламен Аврамов, Иван Кънчев, Христо Йонков, Илия Янков – организатор на пленера и куратор на изложбата “Художествена керамика”.
Инициативата е под патронажа на Културен център “Двореца”.
Второто издание на Международния пленер по художествена керамика е с продължителност до 30 септември 2015 г. в галерия „Тихото гнездо”.
Евгений ГЕОРГИЕВ

Оставете коментар