Откриха първия зелен покрив в област Добрич

Sep 18th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

 

pokrivПървият зелен покрив в област Добрич е върху читалище “Съгласие – 1890” гр. Каварна                                           Фото: Топ Новини Добрич

В Каварна бе открит първият в област Добрич зелен покрив, който е на читалище „Съгласие – 1890”. Той е изграден с ресурс от близо 242 000 лева по старата оперативна програма “Рибарство” по проект „Повишаване на привлекателността на територията на рибарската област чрез ремонт и реконструкция на съществуващ покрив на Народното читалище „Съгласие” в град Каварна”. С гордост кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че това, навярно, е единственият „зелен покрив” на общинска сграда, не само в областта, но и в страната.
Новата придобивка е многофункционална. Тя дава възможност за провеждане на концерти, моноспектакли, друг вид пърформанси или просто приятно прекарване на свободно време, на кафе, с прекрасни панорамни гледки в различни посоки на града, включително към морето.
Цонко Цонев официално откри новата придобивка за каварненци, като сподели, че на тази територия човек се чувства като на приказен покрив, подобно на Карлсон. Той пожела бъдещият кмет на Каварна да кани общинските служители на оперативка под открито небе.
Лентата на новия обект бе прерязана от Цонко Цонев, заместника му Галя Иванова и певицата Мариана Попова.
Станислава КРЪСТЕВА
Топ Новини Добрич

Оставете коментар