Криминална обстановка в края на лятото

Sep 18th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

Какво се крие в склада?
На 23 юли, около 15:00 ч., е извършена проверка в магазин за хранителни стоки в гр.Балчик. В хода на проверката в складовото помещение са намерени и иззети около 8 килограма тютюн без акцизен бандерол и три пластмасови бутилки от минерална вода, съдържащи алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ Балчик.
Пазете си чантите!
На 23 юли, в 16:00 ч., в РУ Каварна се тъжи лично П.В., 37 г., за това че от офис за продажба на билети в гр.Каварна неизвестно лице е проникнало през незаключена врата и е извършило кражба на дамска чанта с лични документи и сумата от 30 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
Да крадеш от сейф – невъзможно?
На 23 юли, в 18:30 ч., в РУ Албена се тъжи А.А. (38 г.) от гр.Костенец, че за времето от 10:35 до 17:50 ч., при посещение в Аквапарк КК Албена, неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е извършило кражба от заключен сейф на сумата от 470 лв. По случая е образувано досъдебно производство
Канабис в Оброчище
На 29 юли след проведени оперативно изидрвателни мероприятия и процесуално следствени действия е извършена проверка на частен дом в с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на работа в жилището е открита и иззета суха тревна маса с приблизително тегло 45 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.И. (31 г.) от с. Оброчище. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Пиян софиянец в Кранево
На 29 юли, около 00:50 часа в с. Кранево, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,43 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Д. (38 г.) от град София. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Албена.
Кражба на „Овчаровски плаж”
На 3 август, около 13:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се в района на в.з. „Овчаровски плаж” в град Балчик. Установено е, че за времето от 30 юни до 13:20 часа на 3 август неизвестен извършител е проникнал в частен имот. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
Марихуана, открита у добричлия, в с.Църква
На 1 август, около 00:10 часа в с. Църква, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката в МПС е открита и иззета по надлежния ред суха тревна маса, реагираща при полевия тест на наркотичното вещество марихуана с приблизително тегло 15 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан водача на МПС С.С. (26 г.) от град Добрич. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Албена.
Срязване на проводник и…кражба!
На 6 август, около 14:15 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 23:00 часа на 5 август до 07:00 часа на 6 август чрез срязване, неизвестен извършител е извършил кражба на 150 метра меден проводник от едно междустълбие находящо се по ул. „Добруджа” в с. Оброчище. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
О-о, заключен дом?
На 6 август, около 00:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелски комплекс на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 3 август до 00:30 часа на 6 август през незатворена балконска врата неизвестен извършител е проникнал в стая на хотела. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Канабис на плажа
На 5 август в 14:50 часа в района на централен плаж на с. Кранево, обл. Добрич е извършена проверка на Г.Г. (28 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на проверката в дрехите на мъжа е установена и иззета по надлежния ред суха тревна маса с приблизително тегло 5 грама. При последвалия полеви тест, същата реагира на наркотичното вещество канабис.
Младеж от Оброчище – с канабис
Около 15:00 часа в района централен плаж на с. Кранево, обл. Добрич е извършена проверка на Б.Р. (21 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на проверката са открити и иззети суха тревна маса с приблизително тегло 3 грама и бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 1 грам. При последвалия полеви тест, същите реагират на наркотичното вещество канабис и амфетамин.
По двата случая са образувани бързи полицейски производства по описа на РУ МВР Албена.
Алкохолизиран водач в Кранево
На 8 август, около 03:25 часа по ул. „Черноморска” в с. Кранево, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,06 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Р. (48 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Албена.
ПТП в с.Ляхово
На 8 август, около 19:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Ляхово, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „БМВ” с немска регистрация удря внезапно пресичащия пътното платно Р.Д. (4 г.) от с. Ляхово. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал пешеходецът, който е транспортиран до МБАЛ „Св. Анна” в град Варна с черепно мозъчна травма, с опасност за живота. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът на МПС Т.М. (21 г.) от град Добрич е неправоспособен. Извършената проверка за употреба на алкохол е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
Плажна чанта без надзор
На 13 август, около 18:10 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на централен плаж на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на плажна чанта, оставена без надзор. По данни на тъжителката в чантата са се намирали фотоапарат, два броя мобилни телефона, сума пари и лични документи. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Пожар в „Ивеко”
На 13 август, около 13:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар в товарен автомобил „Ивеко” с варненска регистрация по пътя Добрич посока к.к. Албена преди с. Батово. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 15:15 часа. Вследствие на огъня са унищожение регистрационен номер, стопове и заден капак Вероятната причина за възникването на инцидента е небрежност.
Амфетамин в ромската махала
На 12 август, около 13:20 часа по ул. „Ропотамо” е извършена проверка на С.И. (25 г.) от град Балчик. В хода на проверката са установено и иззети 8 броя полиетиленови плика съдържащи бяло вещество. При извършения полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество мета амфетамин с приблизително тегло 3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.И. е задържан в РУ МВР Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.
Пожар в „БМВ”
От техническа неизправност до пожар
На 12 август, около 22:50 часа е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил на територията на град Балчик. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 23:40 часа. Вследствие на пожара е унищожен двигателен отсег на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. Причината за възникването на пожара не техническа неизправност на МПС.
Пиян добричлия в Кранево
На 16 август 00:35 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,71 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Н. (33 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Албена.
Освободена пратка за 1800 евро
На 21 август, около 17:30 часа е се тъжи 77-годишна жена от с. Рогачево, обл. Добрич. По данни на тъжителката, около 13:30 часа на същата дата е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се племенник на потърпевшата. Чрез въвеждане в заблуждения, мъжът поисква сумата от 1 800 евро за освобождаване на колетна пратка. Малко по-късно жената предава сумата от 1 700 лева на непознат мъж срещу пакет облепен с тиксо пред жилището си в с. Рогачево. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Крадат в Българево проводници
На 22 август, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 21 август до 09:30 часа на 22 август неизвестен извършител е извършил кражба на пет броя проводници от междустълбия с обща дължина 150 метра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
Неправоспособен с ПТП до Шабла
На 22 август, около 07:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път I-9 на изхода на град Шабла посока с. Дуранкулак. На място е установено, водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, излиза от пътното платно и се преобръща в ляво по поска на движението си. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС Т.Н. (18г.) от град Добрич е неправоспособен. Същият е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза „комоцио”, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.
Пиян рогачевец, хванат до Двореца в Балчик
На 12 септември, около 00:50 часа по ул. „Акад. Даки Йорданов” в град Балчик, автопатрул спират за проверка товарен автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П. Н. (53 г.) от с. Рогачево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Оставете коментар