КНИГА ЗА КМЕТОВЕТЕ НА БАЛЧИК

Sep 24th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО
Клуб 7 021
Авторката на книгата за балчишките кметове Цонка Сивкова успя да даде автографи на многото си почитатели.
Фото: Юлита ХРИСТОВА

На 16 септември 2015 г. бе представена на балчишката общественост книгата на Цонка Сивкова „Кметовете и управлението на Балчик в периода 1878 – 2015 г.” Многобройната публика, събрана в обновената Художествена галерия – Балчик, с радост поднесе цветя на балчишката писателка и поетеса Цонка Сивкова, която с тази своя първа по рода си книга се изявява като изследовател на най-новата история на Белия град.
Прочетете тази книга настоящи и бивши кметове, наследници на управлявали града ни след Освобождението от турско робство, по време Първата световна война, през румънското владичество и до наши дни.
Цонка Сивкова е създала един “самоучител по управление и работа с хората”, като добронамерено е изтъкнала заслугите на 32 кмета, 7 председатели на Общинския съвет, 3 секретари на Общината, 3 заместник-председатели на ОбС (зам.кметове), и на 9 почетни граждани на Балчик. С голям интерес и на един дъх прочетох очерците за всеки един от тях.
Научих нови факти и полезни констатации за времето и личностите на Балчик.
Благодарим на Цонка Сивкова за положения огромен труд, непресъхваща амбиция и желание да се постави основата на още по-голямо краеведско – историческо проучване за родния ни град, което тя прави в петата си книга „Кметовете и управлението на Балчик в периода 1878 – 2015 г.”.
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар