“Красиви тела” от Лора Кънингам постановка от фестивала “Виа Понтика”

Sep 24th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО
photo_verybig_1498285
Фото: “Виа Понтика” – пресцентър

Чудесен спектакъл, представен от шест млади и талантливи актриси зарадва балчишката публика в неделя. Представена в програмата на фестивала ВиаПонтика, пиесата „Красиви тела” от Лора Кънингам разкрива срещата на приятелки по повод бременността на една от тях.
Всяка е донелса по нещо за бебето, но зад всяка една от тях се крият тревоги и опасения, надежди и разочарования. Постепенно спектакълът разкрива състоянието на младите жени и техните проблеми.
Домакинята на сбирката, Джеси, отчаяно очаква телефонно обаждане, което закъснява. Тя се е приготвила за пет човека, но в последния момент Марта решава да се присъедини и това леко я изкарва от равновесие, тъй като не е направила достатъчно порции. Клер, млада музикантка, очаква момиченце, което възнамерява да отгледа сама. Сю Керъл тъкмо е разбрала, че мъжът й я мами с друга жена. Елизабет още не може да преодолее раздялата с приятеля си, въпреки че е изминала почти година оттогава, а майката на Нина е на смъртно легло.
Привидно изглежда, че само Марта е щастлива, но се оказва, че това съвсем не е така. Прекрасно превъплътени в образите на героините си, студентките в трети курс от класа на проф. Стефан Данаилов представиха по изключително умел начин спектакъла и заслужиха бурните аплодисменти на публиката.
Непринудената им и спонтанна игра беше добре приета и оценена от театралните зрители, които си тръгнаха от спектакъла с удовлетворение.
Елица БОЖКОВА

Оставете коментар