Поздрав от Тараклия, Молдова

Sep 12th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

Много съм трогнат. Развълнуван съм от добрите думи по мой адрес, казани на форума „Българско наследство”, по време на литературната дискусия с участие на поети, писатели и краеведи от България, Молдова, Румъния и Гагаузия.
От сърце желая на организаторите на Форума, на участниците му, щастливи и приятни мигове, нови запознанства и незабравими срещи.
От мое име поздравете Росица Шалтева и Енчо Димитров за представянето на бесарабската българска поезия и неговите талантливи поети, както и всички, с които установихме приятелски отношения, които, дай Боже, да траят дълги години.
Душевни вълнения, размисли, емоции, дори и съжаление, изпитвам тези дни, далеч от Балчик, от близките ми приятели, от моята единствена и винаги в сърцето ми България.
Маруся, желая на теб, на семейството ти, на твоите близки и приятели добро здраве, мирен и спокоен живот, творчески постижения и сбъднати мечти.
Бъдете и пребъдвайте. Мислено съм с вас.
Дай, Боже, някой ден да се видим и, както се казва, дружбата, приятелството ръжда не хващат.
И нека празникът, който организирахте и успяхте да реализирате, мисловната енергия в концерти, срещи, в поетичен рецитал, да остане в сърцата ви, както и в сърцата на стотиците участници във форума “Българско наследство”.
Да го пазим това наследство и да го предаваме на следващите поколения.
Димитър
БОРИМЕЧКОВ
бесарабския поет и журналист

DSCF0142

 

Проф. д-р Калчо Калчев и акад. Георги Марков по време на научната конференция “75 години от възвръщането на Южна Добруджа към България”, проведена на 29 август 2015 г. от 09:00 часа в конферентната зала на Община Балчик, като преди това бе открита спциална изложба за предстоящата годишнина от РИМ Добрич

Оставете коментар