Ново читалище в село Безводица

Aug 8th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА

bezvodca 113

Кметът на Община Балчик , кметският наместник на село Безводица Съби Василев, председателя на ОбС Виктор Лучиянов и общинският съветник Хирсто Н. Христов – на откриването на селското читалище                 Фото: Албена ИВАНОВА

bezvodca 110

Децата от Целодневната детска градина в село Безводица радостно приветстват откриването на читалище “Йордан Йовков”.
Фото: Албена ИВАНОВА

От 16 юли 2015 г. 350-те жители на село Безводица вече ползват услугите на възстановеното си читалище „Йордан Йовков”. Пенсионерският клуб събира 20 души, а читалището ще събира над 50.
В него ще могат да се организират необходими за младите хора на село ритуали – казва кметският наместник Съби Василев. Той дори на 18 юли, два дни след официалното откриване на читалището, извършва първия сватбен ритуал в него. Новото читалище е всъщност старото класно училище,построено през 1913 г. то сега е модернизирано и с инвестиция от 66 000 лв. е превърнато в ново културно средище. Лентата е отрязана от общинския кмет Николай Ангелов, с благодарност към родолюбивите инициатори на тази идея селяните от Безводица – Добри Йорданов и Тодор Нейчев.
Има още какво да се желае, за да стане селото добро за живеене – трябва да се изкърпи пътя до Балчик, да се направи нова детска градина, да се помисли за нов поминък. Селски грижи, които ще легнат върху избраните през есента кметове и кметски наместници.
Маруся КОСТОВА

Оставете коментар