Криминални новини през последните седмици

Aug 6th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

Пиян украинец
На 16 юли, около 00:30 часа в с. Кранево, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан украинския гражданин С.Й.
Жена, измамена от телефонен терорист
На 15 юли, около 15:20 часа се тъжи М.П. (70 г.) от град Балчик. По данни на тъжителката, около 14:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представящ се за служител на електроразпределително дружество. Чрез въвеждане в заблуждение, същият заявява на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала при възникнал пожар и за лечението й е необходима сума пари. Малко по-късно жената предава сумата от 1 500 лева на непознат мъж пред жилището си.
Кражба на румънско „БМВ”
На 12 юли, около 11:50 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на местността „Иканталъка” край Балчик. Установено е, че за времето от 11 до 12 юли, от охраняван паркинг на хотелски комплекс, неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „БМВ” с румънска регистрация.
Още една жена, измамена от телефонен терорист
На 8 юли, около 20:12 часа се тъжи 88-годишна жителка на с. Соколово, община Балчик. По данни на тъжителката, около 12:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който жената припознава за внука си. Чрез въвеждане в заблуждения същият заявява, че ще получи пощенска пратка като в замяна е необходимо да заплати сумата от 2 000 лева. Малко по-късно жената предава исканата сума пред жилището си на двама непознати.
След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Балчик е установен получателят на паричните средства А.Б. (21 г.) от с. Стражица, общ. Балчик. Сумата от 2 000 лева е предадена с протокол и върната на потърпевшата.
Малко пиян добричлия
На 4 юли, около 18:40 часа в района на к.к. Албена, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,74 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ МВР Албена е задържан Н.К. (54 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство
С вкус към цифровите камери
В началото на юли , около 19:35 часа, е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. Установено е, че за времето от 06:00 часа до 19:20 часа чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на цифров фотоапарат „Canon”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
Кражба на дизел край хотел „Наслада” Балчик
В края на миналия месец, на 26 юни, около 10:30 часа, е получено съобщение за извършена кражба на дизелово гориво от автобуси, паркирани на паркинг до хотел „Наслада” в гр. Балчик. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 25 юни до 08:45 часа на 26 юни, неизвестен извършител чрез взлом на капаци на резервоари на три автобуса, е извършил кражба на общо 485 литра дизелово гориво. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
Рязани гуми
На 27 юни, около 7 часа сутринта, в РУ Балчик е получено съобщение от 66-годишен жител на гр. Балчик, за това че за времето от 16:30 часа на 26 юни до 06:50 часа на 27 юни, неизвестен извършител чрез използване на остър режещ предмет е срязал предните гуми на личния му автобус, марка „Мерцедес”, с добричка регистрация. При извършения оглед от полицейските служители са установени още 4 бр. автомобили със същия вид увреждане, като всички са били паркирани в непосредствена близост до ул. „Желязко Бончев” в гр. Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.
Тиха кражба край „Тихия кът”
На 29 юни, около 02:05 часа, е получен сигнал за извършен грабеж в гр. Балчик. Установено е, че на паркинг „Тихия кът”, две неизвестни лица, използвайки физическа сила, извършват кражба на дамска раница от Л.Б. (45 г., от гр. София). По данни на потърпевшата са отнети 2 мобилни телефона, лични документи и сумата от 180 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
ПТП на ляховец и девненец
На 27 юни, около 08:53 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на главен път I-9 и пътя за с. Стражица. Установено е, че лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от Д.Н., на 20 г. от с. Ляхово, не спира на пътен знак В-2, навлиза в насрещното движение и се удря в движещия се товарен автомобил „Ман” със софийска регистрация, управляван от 40-годишен жител на гр. Девня. Вследствие на ПТП са пострадали водачът и возещите се в лекия автомобил Н.Н. (на 45 г.) и А.Н. (23 г.), които са настанени за лечение в МБАЛ гр. Добрич, с травми по главата и гърдите, без опасност за живота. При извършената проверка за алкохол с техническо средство на двамата водачи, цифровата индикация не отчита наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.
Конска каруца – незачетен участник в движението
На 27 юни, около 23:39 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за възникнало ПТП след кръстовището до бензиностанция „Лафи” в гр. Балчик, в посока към гр. Каварна. Установено е, че конска каруца, движейки се от гр. Каварна в посока към гр. Балчик, е застигната и блъсната от лек автомобил, с неизвестна марка и модел, напуснал след удара местопроизшествието. Вследствие на ПТП е пострадал водачът на конската каруца Д.Г. (38г., от с. Оброчище), който е настанен в МБАЛ Добрич с рана на главата, без опасност за живота.
Още един пиян зад волана добричлия в Балчик
На 21 юни, около 03:30 часа по ул. „Черно море” в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от П.Г. (47 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,09 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ МВР Балчик е задържан водача на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Опасно кръстовище за с.Царичино
На 21 юни, около 18:53 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 преди кръстовището за с. Царичино, обл. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Хонда”, с добричка регистрация, управляван от А.И. (41 г.) от град Каварна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, навлиза в насрещното движение и се блъска в лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, управляван от 43-годишната Г.Г. от град Варна. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по двете МПС. Водачът и двама от пътниците в лек автомобил „Хонда” са прегледани в ЦСМП град Добрич и освободени за домашно лечение. На водачите на МПС са взети кръвни проби за изследване по надлежния ред. Съставен е АУАН по ЗДвП на водача на лек автомобил „Хонда”.
Краде си народът…
На 16 юни, около 17:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, намиращ се в с. Кранево, община Балчик. Установено е, че за времето месец Септември 2014 г. до 16юни т.г., неизвестен извършител е извършил кражба на два броя телевизори, аудио система и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Кражба на 280 л. дизел
На 12 юни, е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 11 юни до 08:00 часа на 12 юни, чрез взлом на ключалки на автобус „Ман” с турска регистрация, автобус „Неоплан” с молдовска регистрация и автобус „Ман” с македонска регистрация, неизвестен извършител е извършил кражба на около 280 литра дизелово гориво. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Изгубен контрол от моторист
На 13 юни, около 17:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя град Добрич посока град Балчик, след с. Сенокос. Установено е, че Ц.Й. (31 г.) от град Добрич, водач на мотоциклет „Хонда”, с добричка регистрация, при навлизане в участък от пътя в ремонт, губи контрол над МПС и пада на пътното платно. Мъжът е откаран в ЦСМП Добрич с охлузни рани по долните крайници и луксация на ляво рамо, без опасност за живота. Взета е кръвна проба за употреба на алкохол по надлежния ред.
Можеш ли да изядеш 393 сладоледа?
На 14 юни, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 13 юни до 09:00 часа на 14 юни, чрез взлом на фризер за сладолед е извършена кражба на 393 броя сладоледи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
Крадеш по поръчка
На 11 юни, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран в района на кв. „Балик” в град Балчик. Установено е, че за времето от 10:00 часа на 10 юни до 09:20 часа на 11 юни, чрез срязване неизвестен извършител е извършил кражба на катализатор от лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.
360 метра меден проводник – откраднат
На 8 юни, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Тюленово, обл. Шабла. Установено е, че за времето от 1 януари до 8 юни, чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на 360 метра меден електрически проводник от четири междустълбия, намиращи се в с. Тюленово. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.
Окръжен съд – Добрич одобри споразумение за прекратяване на наказателно производство
В публично съдебно заседание Окръжен съд – Добрич одобри постигнато споразумение за прекратяване на наказателното производство между Окръжна прокуратура – Добрич и 27-годишният Н. П. К. от гр. Балчик., обл. Добрич
Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 22.08.2014г. в гр. Балчик, без надлежно разрешително държи, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества: марихуана /индийски коноп, канабис/ с активен компонент тетрахидроканабинол от 7%, с общо тегло 17,74 грама на стойност 106,44 лева – престъпление по чл.354а ал.1 пр.4-то от НК.
Наложено е наказание „лишаване от свобода” за срок от три години, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от пет години. На подсъдимия е наложена още и глоба в размер на 2 500 лв. Определението на Съда за одобряване на постигнатото споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.
Канабис – в квартал „Левски” Балчик
В началото на годината, по сигнал, е извършена проверка на частен дом, намиращ се по ул. „Марица” в град Балчик. В хода на проверката в жилището са установени и иззети 32 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса, с приблизително тегло 22 грама. При извършения полеви тест същите реагират на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.П. (19 г.) от град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик, което е приключено през месец юли.
На село има какво да се краде
На 21 юли, около 21:10 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Сенокос. Установено е, че за времето от 19:00 часа до 20:00 часа на 21 юли, неизвестен извършител е проникнал в къщата през незаключена входна врата. По данни на тъжителката С.Т. (89 г.), е извършена кражба на сумата от 4500 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
Ъглошлайф от Българево
На 21 юли, в 18:30 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Българево. Установено е, че за времето от 22 юни до 21 юли, неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата на новострояща постройка към къщата. По данни на тъжителя П.П. (38 г.), е извършена кражба на ъглошлайф, инструменти и битови вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Каварна.
Не спряха да крадат кабел
На 21 юли, в 04.:45 ч., в РУ Албена е получено съобщение за извършена кражба на 65 метра кабел и оборудване, собственост на „В и К” ЕООД Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Албена.
Кражба на улица „Пушкин” в Балчик
На 20 юли, около 22:48 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за извършена кражба от частен дом по ул. „Пушкин” в град Балчик. Установено е, че за времето от 20:30 часа до 22:45 часа на 20 юли, неизвестен извършител е откачил пантите на комарник на PVC прозорец и е проникнал в къщата. По данни на тъжителката Д.Ж. (46 г.), е извършена кражба на лични документи, мобилен телефон и на сумата около 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
Ограбен руски гражданин от с.Кранево
На 18 юли, около 11:43 часа, в РУ Албена е получено съобщение от 50-годишен руски гражданин за извършена кражба от жилището му в с. Кранево. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 17 юли до 09:30 часа на 18 юли, неизвестен извършител е проникнал в къщата през незаключена балконска врата и е извършил кражба на мъжка чантичка, в която е имало лични документи и 500 евро. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Албена.
И варналии пият на „Албена”
На 18 юли, около 02:15 часа, в КК „Албена” е спрян за проверка лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация, управляван от Д.Т., на 43 г., от гр. Варна. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,40 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Алкохол
На 16 юли, около 00:30 часа в с. Кранево, обл. Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан украинския гражданин С.Й.
Какво се крие в склада?
На 23 юли, около 15:00 ч., е извършена проверка в магазин за хранителни стоки в гр.Балчик. В хода на проверката в складовото помещение са намерени и иззети около 8 килограма тютюн без акцизен бандерол и три пластмасови бутилки от минерална вода, съдържащи алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ Балчик.
Пазете си чантите!
На 23 юли, в 16:00 ч., в РУ Каварна се тъжи лично П.В., 37 г., за това че от офис за продажба на билети в гр.Каварна неизвестно лице е проникнало през незаключена врата и е извършило кражба на дамска чанта с лични документи и сумата от 30 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
Да крадеш от сейф – невъзможно?
На 23 юли, в 18:30 ч., в РУ Албена се тъжи А.А. (38 г.) от гр.Костенец, че за времето от 10:35 до 17:50 ч., при посещение в Аквапарк КК Албена, неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е извършило кражба от заключен сейф на сумата от 470 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
/Б.Т./

Оставете коментар