ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ ЗА НАС Е ПРИГОТВИЛА ФИРМА “БАЛ КЛАС “

Jul 22nd, 2015 | От | Category: ДРУГИ

pix3_2

В продължение на 3 седмици гости на Балчишката фирма за хляб и хлебни изделия „БалКлас” бяха експерти от немската стопанска организация СЕС.
Семейство Вилхелм и Урсула Биомер, майстори кулинари от Кьолн, от 10 години предават знанията и уменията си на специалисти пекари и кулинари в различни страни. Били са многократно в Полша, Кипър, Румъния, Украйна, Казахстан, Узбекистан, Русия (в 10 различни градове) и в Южна Африка.
В България са за първи път и бяха очаровани от нея. Определиха страната ни като най-красивата страна, където са били, с най – красиви морски брегове, но слабо развит туризъм, с много интелигентни млади хора, говорещи чужди езици.
Бяха много щастливи, че точно в България идват като за последно – и двамата са минали 75-годишна възраст и мислят, че е време да се погрижат за здравето си.
И наистина, те работиха като за последно! Въведоха много нови, типично немски технологии в сладкарството, като например типично немски ябълков щрудел, оригинална баварска ябълкова торта, холендер заненшните, типично немска захерторте, йогурткиршторте, флокензаненторте, фюрстенпюклеркременшните, киршенкухен, валдобсткухен и още много други типично немски специалитети.
Да не пропусна да спомена световноизвестния франкфуртеркранц и множеството закуски и дребни сладкиши.
Всички тези чудесни неща можете да си закупите във веригата сладкарници на фирмата в гр. Варна.
Фирмата продължава връзките си със СЕС. Преди 2 години майсторът хлебар Ришард Винкен, като експерт от СЕС, въведе при нас типично немските видове хляб и разказа на всички колко хубав град е Балчик и колко хубави са хората в него, какви интересни неща има в музея и колко приятно е в хотелите.
При тези отзиви за нас и града ни очакваме нови вкусни неща, произведени във фирма “БАЛ КЛАС”за балчиклии.
Бистра ВЕЛЧЕВА

Оставете коментар