Екатерина Димова – с успешен дебют на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

Jul 10th, 2015 | От | Category: СПОРТ

pix8_1

 

Екатерина Димова и треньорът Андриан Андреев – щастливи в Ст. Загора
Снимка: Илиан ТЕЛКЕДЖИЕВ, lap.bg

Екатерина Димова (СКЛА Черно море 2005-Балчик ) е шампионка за две възрастови групи през 2015 г. След като през миналия месец тя спечели титлата за младша възраст в хвърлянето на чук /4 кг./, в Стара Загора Катето Димова, която представи страната ни в дисциплината си на европейското отборно първенство, 2-ра лига в Стара Загора, прати уреда на стадиона в НСА на 45.80 м. Нейни подгласнички станаха Антония Щерева (Атлет-Карнобат) – 40.40 м, пет метра след нея и Йоанна Ангелова (ЛК Спорт Атлетик-Разград) – 39.34 м. Сега тя е с титлата и на девойките, старша възраст. Димова има най-добро постижение в България за годината.

pix8_2

 

Айхан Апти пътува за Естония
Никола Михов (СКЛА Добруджа-Добрич) спечели златния медал в хвърлянето на чук/6 кг./ при юношите. Той записа 60.58 м в най-добрия си опит. Георги Терзиев (Вая 94-Бургас) се окичи със среброто с 52.43 м. Живко Господинов (СКЛА Черно море 2005-Балчик) се качи на стълбичката за награждаване за третата позиция с резултат от 50.59 м. на 9-то място е Петър Стоев от Балчишката атлетическа школа на Андриан Андреев – СКЛА „Черно море 2005”.
Христо Батков, който е четвърти на диск и десети в тласкането на гюле, се представи с националния отбор по гюле в Балканския шампионат за юноши в Сремска Митровица /Сърбия/ на 4 юли и се класира седми; Катерина Димова хвърля чук в Питещи, Румъния на 5 юли на Балканския шампионат за девойки младша възраст и с резултат 46.51 м. се класира седма; от 9 до 12 юли в Талин /Естония/ Айхан Апти ще участва в Европейския шампионат за младежи и девойки до 23 г.
/Б.Т. /

Оставете коментар