Шахматистите на Балчик – Пламен Петров, Александър Станчев и Христо Митев – с много добро представяне на турнир в “Албена”

Jul 10th, 2015 | От | Category: СПОРТ

От 17-25 юни в КК”Албена” се проведе международен турнир по шах. Изключително силен турнир.
Участваха 151 шахматисти от 22 страни, от които 27 гросмайстори, 17 международни майстори и 15 фидемайстори. На този форум имаше и представители на ШК”БАЛЧИК”- Пламен Петров, Александър Станчев и Христо Митев.
Александър игра страхотно,като още в първия кръг поднесе изненада-завърши реми с германския майстор Михаел Шмид. До края на турнира той игра равномерно и успя да постигне 5т. Пламен Петров се представи на обичайното си добро ниво.
Загубата му в предпоследния/8-ми/ кръг го лиши от борбата за наградите. Дебютантът Христо Митев се представи чудесно.Още с първото си участие ,той записа 3 победи.
Следващото състезание на ШК”БАЛЧИК” е в 19-ия Европейски шахматен фестивал за деца ”Надеждите на света”, който ще се проведе от 5-14 юли в Грандхотел”Варна”. Участие ще вземе Райчо Милев/12г./-”Професора”. Пожелавам му успех и да продължи доброто представяне на представителите на ШК”БАЛЧИК”.
Красимир КИРЧЕВ
Председател на ШК„Балчик”

Оставете коментар