Откриване на изложба в Балчик от рисунки на гюргевските деца

Jun 26th, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

P2680813

Организаторките  от Интернешънъл Инер Уийл /ИИУ/, женската организция към Ротари клуб Балчик, с президент Снежанка Желязкова,  заедно с децата-творци, участвали с рисунки в изложбата на румънските ротарианки в град Гюргево. Фото: /Б.Т./

Деца от Балчик, поканени с родителите си, участваха в тържественото откриване на изложбата от рисунки на гюргевските деца. Специално от Румъния детските творби са донесени от Снежанка Желязкова, председател на Интернешънъл Инер Уийл /ИИУ/, женската организация към Ротари клуб.
На Международния ден на детето – 1 юни, детските рисунки на балчиклийчетата, които те изработиха в Общинския детски комплекс Балчик, с директор Тинка Сивриева, бяха подредени в изложбената зала “Тихото гнездо” в ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик.
Сега рисувателните опити на повече от 50 деца от с.Оброчище и град Балчик са експонирани в град Гюргево.
Те са подбрани от учителките, преподавателките и художници Лила Атанасова, Надежда Александрова от Балчик и с.Оброчище. “Децата рисуваха светлината” и сами бяха огрени от нея – каза на откриването на изложбата във фоайето на Община Балчик Снежанка Желязкова – президент на ИИУ Балчик.
Фото: Маруся КОСТОВА

P2680809

Снежанка Желязкова, президент на ИИУ гр. Балчик връчва дипломите за участие на децата от Оброчище на Николай Стамов, член на Ротари клуб от с.Оброчище, да ги предаде лично на заслужилите участници.     фото: Маруся КОСТОВА

Оставете коментар