Най-невероятни рекорди на Гинес, които са трудни за надминаване

Jun 26th, 2015 | От | Category: ЗАБАВНА И ПОЛЕЗНА

Fidel

Речта на сенатора, която продължила 43 часа
По време на законодателната сесия в сената, на сенаторите им е разрешено да водят реч толкова дълго, колкото пожелаят.
Въпреки това има няколко задължителни неща, които те трябва да спазят — задължително е да не се отклоняват от темата и през цялото време да дискутират единствено това, за което се отнася дебатът.
Освен това, не им е позволено да ходят до тоалетна, да ядат и пият, пише framar.bg. Не е разрешено да сядат и дори да се подпират на нещо. Ако могат да водят реч в тези условия, тогава могат да го правят за колкото време поискат. Както можете да си представите, тексаския сенатор Бил Майер е съгласен с условията и речта му продължава 43 часа.
На 2 май 1977 той изнася реч в опозиция на законопроект, който би ограничил публичния достъп до свободни архиви за индустриалните работници. В края на речта той пада на земята пресъхнал и изпитващ невъзможност да говори.
Съдебно дело — училище “Макмартин” обвинено в гавра с дете. Съдебният процес продължил 30 месеца През 1983 година, ядосаната майка Джуди Джонсън заявява своите обвинения за гавра с 2-годишния й син.
Тя била сигурна, че Рей Буки, 25-годишният син на директора е насилвал синът й. Въпреки, че нямало никакви видими белези, Буки бил арестуван скоро след подаването на обвиненията.
Така се получава най-странният и продължителен процес в историята. За съжаление, Джонсън била обвинена в алкохолизъм (през 1986 починала вследствие на прекомерна употреба) и се считало, че страда от шизофрения. Цялата история се превърнала в кошмар. Служителите на училището били обвинени в насилване на деца и принуждаването им да наблюдават убиване на животни. Делото продължило 30 месеца, струвало 15 милиона долара от парите на данъкоплатците и в крайна сметка, имало точно никакви доказателства в подкрепа на твърдението, че злоупотреба с деца се е случвала някога в това училище. Тъй като на семейство Макмартин не им била дадена възможност за пускане под гаранция, те загубили и училището.
Всички обвинения падат през 1990 година, когато прокурорът по делото заявява, че “нищо от това не се е случило”.
Време, прекарано със смъртна присъда. Гари Алворд — 39 години Гари Алворд бил обвинен в тройно убийство и изпратен в затвор във Флорида през 1974 година. Той бил обвинен в изнасилване и убийство на 18-годишно момиче, убийството на майката и бабата на момичето. След продължителен процес, смъртната му присъда била подписана през 1981 година. Смъртта обаче, била отлагана, тъй като той бил умствено болен.
Толкова, че не можели да му наложат присъдата… Алворд бил изпратен за лечение в болницата, но такова му било отказано.
Докторът твърдял, че не иска да лекува някой, който след като оздравее ще бъде убит. Не искал да участва в подобна схема.
След този отказ, убиецът бил изпратен отново в затвора, където дочакал смъртта си. Но не бил екзекутиран. Починал от тумор в мозъка през май 2013 година.
Гари прекарал 2/3 от живота си в затвора — 39 години в очакване на смъртно наказание.
Най-дълго управление — Фидел Кастро 49 години Никой друг политик не е управлявал по-дълго от Кубинския диктатор Фидел Кастро, който се “качва на престола” през 1959 година и става президент през 1976 година на 81 години.

Оставете коментар