Юбилеен концерт на вестник “Балчишки телеграф” – част I

Jun 21st, 2015 | От | Category: ИЗКУСТВО

Клуб на ветераните спортисти “Здравец” Балчик

4 koloni

С активен делови ритъм, характерен за балчишките журналисти, клуб „Здравец”град Балчик, с повече от 50 спортуващи за здраве и добро настроение гимнастички – ветеранки, водени от председателя си Руска Георгиева и методическия си ръководител Димка Малева, участват ежегодно в зоналния преглед за спортните групи на Федерация „Спорт за всички” и винаги побеждават. Те демонстрираха „Морското спортно съчетание”, сътворено от Димка Малева, по музика на Валентин Шалтев, с което надделяха над 500 гимнастици от 16 отбора от Северна България в града на Алеко Константинов – Свищов.

 

pix2_1

За основоположниците на вестник „Балчишки телеграф”: Маруся Костова, Георги Генчев,  Петрушка Костова, Георги Мирчев, инж.Веселин Атанасов,  Красимир Божинов, Петър Моралийски, Диана Абрашева, Къймет Тургут и Ирина Тодорова пя Съставът за популярни песни към НЧ „П.Хилендарски 1870” Балчик,  с диригент маестро Райко Тонев, който състав също има над двадесетгодишна история.  Съставът за популярни песни изпълни: “Моряк съм аз” и дует из операта “Веселата вдовица” от Ференц Лехар, със солисти Красимира Андреева и Милко Милков.
Фото: Теньо ЖЕЛЯЗКОВ

 

pix2_3

Стоян Стоянов е първият лицензиран зумба инструктор от Добрич. Повече от 20 години се занимава с танци като е участвал в шоу програми на различни сцени по света – Тунис, Испания, Франция, Италия, о-в Майорка, Турция. Организатор на първите по рода си събития, свързани със зумба в България, като място на провеждане и продължителност. Участва и организира много мероприятия, свързани с танцовото изкуство у нас и в чужбина.
Стоян Стоянов е два пъти носител на награда “Добрич” на Общината, за активно участие в културния и духовен живот на града. Основател на Клуб “Алегрия” в град Добрич, преди повече от 10 години.
Стоян Стоянов ръководи клубове по зумба танци и в с.Оброчище, с.Кранево и в Балчик, за което вестник „Балчишки телеграф” многократно е писал и затова с удовлетворение прие зумба поздравлението на танцьорите.
Фото: Теньо ЖЕЛЯЗКОВ

 

pix2_5

В редакционния състав на вестника смело и одухотворено се включват, за да станат постоянни негови проводници Юлита Христова, инж.Веселин Зла¬тев, Елка Василева, инж.Димитър Баев, Д.Балчиклиева, Росица Вълканова, Светлана Бонева, Михаил Събев, Светлана Цонкова, Александър Атанасов, Златка Рогова и Дончо Донев.
За тях и за Станко Станков, Людмил Костов и Митко Петров, които материално и с много идеи помогнаха за реализацията и началния успех на вестник „Балчишки телеграф”, поздрав поднесе утвърденият вече певец на Балчик – Александър Танев, носител на 6 Гран при, безброй първи места от конкурси в България, Русия, Румъния, Сърбия, Германия.
Финалист в телевизионните формати „Големите надежди” и „Next Star” на телевизия „Антена 1” в Румъния, стипендиант на фондация „Димитър Бербатов”, а миналата година бе определен за „Лице на града” и „Общественик на годината. Александър Танев изпълни любима песен от „Бийтълс”- „Дарлинг”.
Фото: Теньо ЖЕЛЯЗКОВ

 

pix2_4

Едно от пеещите деца на НЧ „Паисий Хилендарски 1870” Балчик е Мартин Кръстев, който изпълни песента „The Way You Make Mе Fell” от репертоара на Майкъл Джексън.
Най-големият почитател и колекционер в България, на вещи, книги, касети, дискове на Майкъл Джексън в България е добричлията Георги Неделчев, който подари, закупена от него оригинална риза от гардероба на американския поп певец, за сценичните изяви на Мартин Кръстев.
Мартин Кръстев и хитът на Майкъл Джексън – песента „The Way You Make Mе Feеl” бе поздрав за всички постоянни рекламодатели, спомоществователи и добронамерени информатори, чрез които вестник „Балчишки телеграф” стои на гребена на вълната.

Оставете коментар