Как ще изглеждат бъдещите телефони

Jun 16th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

pix8_2

До скоро смятахме, че мобилните телфони едва ли могат да ни изненадат. Но ето че появата на Windows Phone 7 ни напомни за уникалните и неизчерпани възможности в дизайна и концептуалността на тези устройства. Ако не вярвате какъв дълъг път е извървял телефонът, просто занесете последен модел смартфон на старата си баба и вижте изумлението й, когато и кажете, че това е телфон, компютър, игрова конзола, интернет, ‘музикална кутия’, видео плейър, фотоапарат, и видео камера в едно.
А сега си помислете за подобно сравнение между Windows Phone 7 и останалите устройства излезли досега през 2010, за да разберете че ако внинателнио се вгледате и проучите всяка функционалност, може и да се почувставте като баба си при вида на смартфона. И то не защото не сте изостанали, и няматемодерен телефон,а защото всички толкова се уморихме от нова функционалност ‘на блъскана’ в някое малко устройство, че започнахме да не забелязваме нещата, които наистина се отличават сред останалите. В тази статия ви предлагаме избрани концепции за телефони, за да сте подготвени за онова, което може да се появи някой ден на пазара.
1. Mozilla Seabird
Концепцията е разработена от Били Май за Mozilla Labs. Дизайнът е толкова футуристичен, че едва ли ще види бял свят. Концептуалният модел се нарича Mozilla Seabird и интегрира операционна система Android, 8-мегапикселова камера, двустранни pico проектори, безжично зареждане на батерията, вграден в телефона сензорен Bluetooth, и тримерен контролер. Мечтите на Mozilla не свършват дотук – за телефона е предвидена док станция с вграден проектор. Включването на телефона към нея превръща Mozilla Seabird в настолен компютър. Док станцията проектира екран и клавиатура и вие сте готови за сериозна работа.
2. Nokia Morph
Тази концепция на Nokia е клетъчен телефон основан на нанотехнологии, който може да променя формата си в зависимост от нуждите на собственика си, като може да приема форма на нормален телефон, гривна, или таблет. Morph е полупрозрачен, дори електрониката в него е полупрозрачна и еластична. Освен това телефонът има възможността да се самопочиства. Ако това ви се струва малко, то телефонът може дори да усеща миризми и евентуално да предупреди собственика си за някои вредни за него съставки.
3. Window Phone by Seunghan Song
Телефонът Window е концептуален модел, създаден от Seunghan Song. Той представлява едно правоъгълно парче стъкло, което играе ролята на прозрачен сензорен дисплей. Телефонът може да прави точни прогнози за времето и дори да променя дисплея, така че да отразява климатичните условия навън. Например, когато е дъждовно, стъклото изглежда все едно има капки по него, а пък когато вали сняг, то изглежда замъглено. За да минете в режим за писане, просто трябва да издишате въздух върху стъклото и да започнете да пишете с ръка. Това са само някои от функциите на този невероятен телефон. Дано някой ден да може да държим нещо подобно в ръцете си.
4. Nokia E-Cu by Patrick Hyland
Концептуалният телефон Nokia E-Cu е на английският дизайнер Patrick Hyland. Интересното при него е, че може да се зарежда от топлината на тялото или дори от радиатора. Телефонът има интегриран термогенератор, който преобразува топлинната енергия в електрическа, а корпусът е изработен от мед, който е голям проводник на топлина.

Оставете коментар