Децата на Балчик – талантливи и щастливи творци на мечтите си

Jun 4th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА, ДРУГИ

pix3_7

През месец май, децата от театралното студио на ОДК, с ръководител Елка Василева, зарадваха своите почитатели с представленията „Котаракът в чизми” и „Златна българска приказка”. Заслуга за успешната реализация на постановките имат участниците в Клуба по приложно изкуство, с ръководител Наталия Златева.
Балчишката общественост имаше възможността да се възхити на композицията с изобразителни и приложни творби на децата от ОДК, посветени на 60-годишния юбилей, която се наричаше „40 години Клуб „Изкуство” и на специална изложба „Пътуване във времето”/фотоархив за 60-те години на Детския комплекс – плакати, покани, вестници, албуми, снимки, награди от конкурси, състезания и фестивали, завоювани от децата- участници в клубове, състави и кръжоци /, открита в сградата на ОДК от зам.-кмета Митко Петров,Галина Неделчева, началник отдел „Образование , хуманитарни, социални и стопански дейности” в ОбА, Христо Желязков, президент на Ротари клуб, Слави Сербезов, миналогодишен президент на Ротари клуб,Снежанка Желязкова, президент на ИИУ Балчик, Тинка Сивриева, директор на ОДК Балчик, пресата, много деца и родители от цялата община, със специалното участие на бивши възпитаници на Школата по изобразително изкуство- Кристина Керчева, Ралица Мартинова, Николина Иванова и Михаела Санджакян, които са автори на паното „Полет на мечтите”, посветено тематично на юбилея на ОДК. С интерес бе посрещната премиерата на филма „60 години Общински детски комплекс”, подготвен от Пламен Иванов и Тинка Сивриева.

pix3_8
Целият концерт бе придружен от изряден продукт на компютърно-информационните технологии, изучавани в клуб „Компютър” към ОДК, с ръководител Пламен Иванов. 15-годишният клуб представи презентация „60 години Общински детски комплекс”, в която с успешни архивни фотографии, видеоматериали и компютърна графика не бе пропуснат нито един момент от богатата дейност на авторитетното заведение за обучение и възпитание – Общински детски комплекс Балчик- с най-дългогодишен директор и основоположник Тинка Сивриева , която в поздравителното си слово, в края на концерта, заяви: „ 2015 година е една вълнуваща година за всички нас – учители, служители,ученици от Общински детски комплекс – град Балчик. Година, в която с многобройни изяви отбелязваме 60 години от създаването на Комплекса. През тези години успяхме да запазим добрите традиции. Разумно и отговорно следвахме промените на времето и превърнахме Детския комплекс в емблематично място, където децата на Балчик получават най-доброто за успешното си бъдещо развитие. Място, което кипи от детски глъч и учителски ентусиазъм.
Безспорни са успехите ни във всички направления – наука, технологии, изкуство, спорт. Завоюваните позиции ни дават основание да се гордеем, че заедно сме градили и продължаваме да градим Общински детски комплекс – Балчик.
Уважаеми колеги, благодаря Ви за съзидателния и творчески труд. За тези години Вие доказахте, че не само развивате таланти, но и изграждате личности, които успешно продължават своето развитие в различни области на живота.
Скъпи деца, благодаря и на Вас, за труда, за талантите Ви, за волята и желанието Ви за успехи, които безспорно са принос за авторитета на нашия Общински детски комплекс. Бъдете талантливи и щастливи творци на мечтите си! Успявайте със знания и умения навсякъде, където и да се намирате!
Благодаря от сърце и с признателност към всеотдайността на всички, допринесли за развитието и просперитета на ОДК Балчик през годините! Да бъде и пребъде! Честит юбилей!”
С особена пристрастност към работещите в ОДК колеги, приятели и дописници в нашия вестник „Балчишки телеграф” – честитя празничния юбилей и им пожелавам здраве и все така ползотворно сътрудничество.
Маруся КОСТОВА

 

Новите индивидуални певци на ОДК Балчик

 

pix3_1

pix3_2

pix3_3

pix3_4

pix3_5

pix3_6

 

pix3_9

 

pix3_10

 

pix3_15

 

pix3_11

 

pix3_13

pix3_12

 

pix3_14

 

 

Оставете коментар