Детски изложби едновременно в два града – Балчик и Гюргево

Jun 4th, 2015 | От | Category: ДРУГИ, ИЗКУСТВО

pix4_1

В Деня на детето – 1 юни, в две държави, в два града на Черно море и р.Дунав – Балчик и Гюргево, се откриха в един и същи час две изложби на детското творчество, организирани от Интернешенъл Инер Уийл /ИИУ/ , женската организация към Ротари клуб.
Изложбата в Балчик бе експонирана в галерия „Тихото гнездо” на ДКИ КЦ „Двореца”, за което директорът Жени Михайлова изрази с радост и задоволство, че детските рисунки ще се видят от много туристи, тъй като сезонът вече е започнал и интересът към „Двореца” е нараснал.
Изложбата бе открита от Снежанка Желязкова, президент на ИИУ Балчик. Тя благодари на присъстващата Марина Корновска за усилията за създаването на ИИУ в Балчик, на Нели Братоева, член на Борда на директорите на ИИУ за 2015-2016 г., на директора на ОДК Балчик Тинка Сивриева,на преподавателката по рисуване Лила Атанасова, на художничката Надежда Александрова, на преподавателите по изобразително изкуство в с.Оброчище и най-вече на децата, участници в изложбата, повече от 50 на брой.
„Всяка година ИИУ започва с нова тема, по която работим всички клубове – разказа Сн.Желязкова. Темата за 2014 – 2015 г. е „Осветли пътя”. На своя редовна сбирка нашият клуб реши, че няма нищо по-интересно от това да видим осветления път през детските очи. Срокът, за който трябваше да бъдат готови творбите бе малко повече от месец.”
Всички ръководители и деца откликват с желание на тази инициатива на ИИУ, а г-жа Тинка Сивриева заключава: „Децата ще рисуват светлината!”
Този проект е предложен на най-близкия в чужбина клуб на ИИУ – този в Гюргево. След като детските картини бъдат изложени в съответните си страни, те ще бъдат разменени. Румънската изложба ще бъде подредена във фоайето на Община Балчик на 18 юни.
/Б.Т./

pix4_2

pix4_3

pix4_4

 

pix4_5

 

pix4_6

 

pix4_7

 

pix4_8

 

pix4_9

 

pix4_10

 

pix4_11

 

pix4_12

 

pix4_13

 

pix4_14

 

pix4_15

 

pix4_16

 

pix4_17

 

pix4_18

Оставете коментар