Уникален полумаратон по най-дългия плаж в България

May 28th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

pix3_1

Опазването на природата край Камчия ще е акцент в спортната проява, организирана от клуб “Зелена стъпка”.
Броени дни остават до старта на първия пясъчен полумаратон вБългария. Състезанието „Камчийски пясъци”, организирано от клуба за приключенски спортове “Зелена стъпка”, ще се проведе на 31.05. по най-дългата пясъчна ивица в България, която се намира при устието на река Камчия. Дюни и лонгозни гори правят пейзажа неповторим, а чрез проявата организаторите се опитват да привлекат общественото внимание към опазването на природните красоти в естествения им вид.
Преживяването е единствено по рода си, тъй като за първи път в нашата страна се организира състезание по дълго бягане по пясъка, а допълнителен елемент на емоция ще внесе преминаването на устието на река Камчия по пясъчен брод, обезопасен с въжета, водни колела и други помощни съоръжения и спасители.
Затрасето: Дистанциите на „Камчийски пясъци”са две – 21 (полумаратон) и 10 километра. Контролното време е съответно 4 и 3:30 часа, достатъчно и за по-бавно темпо. Допълнително е осигурена и двукилометрова дистанция за деца, които няма да пресичат реката.

pix3_2
Награди: Класираните до трето място в двете дистанции мъже и жени ще получат като награди продукти от световния лидер в баните Ideal Standard. С томбола между завършилите ще бъдат разпределени 3 броя Vibram Five Fingers, предоставени от XCO Sports и 3 ваучера за каяк приключение по река Камчия с Bulteam Adventures. Всички участници ще получат тениски, медали и карти за намаление на продуктите на Ideal Standard, официален спонсор на събитието.
Съпътстваща програма: включва разглеждане на спортния комплекс на базата и безплатен тест на една от най-добрите писти за бягане в България. За настроението ще се грижи водещият El Freegano и група Artificial Comet. След церемонията по награждаването участниците ще избират между игри на плажа и организирани разходки по реката.
База за участниците: За тези, които желаят да пристигнат в деня преди състезанието, ще бъде организиран палатков лагер в близост до старт/финала. Участниците, които предпочитат хотелско настаняване, могат да използват специалните цени на СОК „Камчия“ за участници в състезанието.
Партньори: Акцент е поставен върху екологията, като партньор на „Камчийски пясъци“ е WWF – Световната организация за опазване на дивата природа. Желанието е да се демонстрира възможност хората да се забавляват сред природата без да я увреждат, както и да се популяризира необходимостта зоната около Камчия да бъде защитена. Всеки участник е задължен да изхвърля боклука си само на определените за целта места, а преди и след състезанието организаторите ще почистят трасето. Единствените следи, които ще останат (и то за кратко), ще са стъпките в пясъка.
Такса за участие и срок за записване: Таксата за участие в полумаратона „Камчийски пясъци” е 20 лева, а специална отстъпка от 50% ползват записаните за отменения поради мерки за сигурност Скопски маратон. Регистрацията затваря на 26-ти май, докогато трябва да е платена и таксата за участие.
Още информация и записване на: http://www.green-foot.net/kmsands.php , на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/421894271309724/ и на страницата на партньорите от Drace: http://www.drace.bg/events/view/30
Не пропускайте възможността да се насладите на бягането при пълен контакт с природата и да се заредите с много положително настроение!
Организаторите: Клуб „Зелена стъпка” популяризира здравословния начин на живот и приключенския спорт. Освен „Камчийски пясъци, клубът провежда и състезанията Великденски крос в Разград и Лудогорски полумаратон и колоездене (ще се проведе на 26.07.2015). Клубът организира ежеседмични прояви като паркови бягания, градски бягания и бягания сред природата.

Оставете коментар