Летните фестивали на Каварна започнаха

May 25th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА, ДРУГИ

pix5_1

Град Каварна е извоювал славата си на едно от най-динамичните градчета по северното българско Черноморие. Той е привлекателна туристическа дестинация не само заради древната си история и културно-историческите си забележителности, а и заради пословичните си летни фестивали, които зареждат с много емоции и изненади гостите на курорта, дошли от страната и чужбина, за да усетят колорита на истинската морска фиеста. Всяка година на 6 май жителите празнуват официалния празник на града, който дава старт на фестивалния сезон.

pix5_2

 

През 2015 г. честването бе още по-пищно и дори започна с един ден по-рано. Нешка Робева сложи начало на празничната програма на 5 май с новия комедиен спектакъл „Разбъркай го – да се оправи“. Постановчици и сценаристи на представлението са Нешка Робева и Влади Въргала, а премиерата бе от 18 часа в салона на читалище „Съгласие – 1890“. Същинската част на празненствата стартира на 6 май от 10 часа на площада на града с изпълнения на фолклорно танцовия ансамбъл „Бизоне“. Един от гвоздеите на програмата бе музиката на сръбските музиканти от формацията „Ъндърграунд Салиевич”, известни със своите участия във филмите на Емир Кустурица. Шоуто водиха Красимир Добрев, Влади Въргала и Кофе Бабоне. Колоритният ганаец изпълни своето най-ново реге парче „Толкова много те обичам“, както и стария си хит „Аз съм българинче“. Празникът закри датската хеви метъл група ”Pretty Maids”, която беше част от миналогодишния фестивал „Kavarna Rock”. Концертът бе безплатен за всички граждани и гости на града от 20 часа на площада в центъра на Каварна. Следващото грандиозно събитие в програмата на града е емблематичният „Каварна Рок Фест”, който ще отбележи своята 10- годишнина.

pix5_3

Юбилейното издание на най-големия рок фестивал в България ще се проведе на 26, 27 и 28 юни 2015 г. В трите дни, изпълнени с много емоции и рок, запалените фенове ще могат да се насладят на морския въздух и музиката на легенди като Within temptation, Unisonic, Twisted Sister, Hammerfall, както и да чуят за първи път в България хеви-метъла на UFO и Candlemass. Друг дългоочакван празник е сравнително новият „Фестивал на фойеверките”, който се проведе за първи път през 2013 г. и предизвика абсолютен фурор. Тази година избраните дати са в разгара на летния сезон – на 14 и 15 август, а тоновете фойеверки ще осветят града под звуците на разнообразна шоу програма, ди джей и гласовете на Румънеца и Енчев.
/Б.Т./

Оставете коментар