Учителите отбелязаха 11 май Ден на Св.Св. Кирил и Методий

May 19th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

11 май 038

„Учителят – това е призвание. Учителят – това е любов. Учителят – това е себераздаване. Учителят – това е желание да раздаваш знания.” – с тези думи започна традиционното празнично отбелязване на 11 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, създатели на българската азбука и символични имена на българското образование, наука и култура.
Учителите – пенсионери се събраха заедно с колеги от цялата община и гости учители от община Каварна и община Шабла в ресторант „Лотос” – Балчик.
Тържествената програма бе организирана от Клуба на учителите в Балчик, с председател Иванка Иванова и водена от Иванка Атанасова, активен член на клубното ръководство. Поздравление към всички празнуващи отправи Ангел Събев, председател на ОбС на пенсионерите. Успехите и проблемите на клуба бяха споделени с общинския съветник Иванка Бързакова, почетен гост на празника. Сърдечни поздравления учителите получиха от г-жа Банчева, председател на Учителския клуб в Шабла и г-жа Ташева – председател на Учителския клуб в Каварна.
Песни с много настроение поднесоха музикантите на ресторант „Лотос” и малкият певец Мартин Кръстев.
В събитието участваха 117 души, съпричастни към учителското дело, предани на учителския дух и вярващи в силата на Кирило-Методиевото слово.

Маруся КОСТОВА

фото: Юлита ХРИСТОВА

Оставете коментар