Огромен интерес към “Букварино” проектът пътува към Област Варна

May 19th, 2015 | От | Category: ДРУГИ

pix2_7

Иновативното образователно помагало „Букварино“ вече се разпространява в Област Варна. “Сдружение Азбукари” продължава активно да подарява на учениците интригуващото игрознание. Инициативата е част от благотворителна кампания, като последователно ще бъдат зарадвани децата в страната с 5 000 комплекта от образователната игра. Членове и съмишленици на организацията пакетират пратките, които ще пристигнат при малчуганите и техните учители в градовете в страната.
“Букварино“ се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на житейския им път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ“, с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.
“Букварино” е урок по родолюбие и игрознание. Идеята е малки и големи да редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях“, заяви председателят на “Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова. Тя допълни, че проектът е направен с любов за децата и се надява да им донесе много щастливи моменти.
„Идеята за създаване на „Букварино“ се роди от мотивацията ни да възпламеним желанието на децата да разглеждат с интерес съкровищницата на знанието, похвалиха се Азбукарите. Доволни сме, когато виждаме, че хлапетата умеят да анализират без притеснения, да търсят нужната им информация, да проучват, да съпоставят, да се съгласяват с изводи и твърдения или да се съмняват в тях“, каза още София Йовчева, доброволец в организацията. Тя уточни, че всекидневно в офиса на “Сдружение Азбукари” постъпват обаждания с въпроси за “Букварино”. Играта ще е верен спътник на децата и през лятната ваканция.
Организаторите от “Сдружение Азбукари” се надяват “Букварино” да донесе много щастливи моменти на заинтригуваните от играта. Всеки, пленен от българската история, може да посети сайта www.bukarino.bg. За късметлиите, жадни за знание, са подготвени много вълнуващи изненади. “Играй, учи и спечели” е мотото, с което проектът предизвиква всеки да се включи в голямото приключение.
За повече информация:
Яна Трендафилова
Сдружение Азбукари
+359 882881908
гр. София, ул. Царичина № 1
http://www.azbukari.org/

Оставете коментар