Над 100 състезатели от 12 клуба – на спаринг във Варна

Apr 29th, 2015 | От | Category: ДРУГИ, СПОРТ

str6br15-2

За пореден път град Варна, с любезното съдействие на Община Варна, управителя на ОП “Спортни имоти” Николай Костадинов и спортния отдел към Общината беше домакин на традиционното обиграване, преди голямо състезание в ринговите стилове на кикбокс. Този път стиловете бяха К1 и фул контакт.
Представители на 9 варненски клуба „ТИМ”, „ВОКИЛ”, „БОИЛ”, „ЙОРК”, „АРГУС”, „ЛЕГИЯ”, ”АХИЛ”, „ДЖЕТ”, „СТОРМ”, заедно с колегите си и представители на ИККЕН гр. София, „ФУРИОЗО” гр. Балчик и „ШУМЕНСКА КРЕПОСТ” гр. Шумен, подбраха своите състезатели за предстоящото Републиканско първенство в гр. Нова Загора и обмениха опит под формата на спаринг.
Началото бе дадено от братята Красимир и Галин Димови, които са организатори и домакини. Обяснени бяха основните правила в двата стила, разрешените и забранените удари, акцентира се на чистата и технична игра, на правилното изпълнение и боя на кикове при фул контакт.
След като всичко беше добре обяснено състезателите бяха разпределени по стил, категория и възрастова група. Треньорите се разпределиха на групи и наблюдаваха за чиста игра, предпазване от контузии и следяха за силна и некоректна игра. Изиграха се общо 12 рунда по 3 минути.
Наред с всички останали, взеха участие и световните шампиони по муай тай и в ринговите стилове на кикбокса Християн Тотев, Владимир Вълев, Милен Маринов, Тихомир Митев и европейският шампион по муай тай Пламен Борисов. Всички се представиха повече от блестящо, което от своя страна е знак, че предстоящото състезание ще е на много високо ниво и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай прави голяма крачка напред, “вдигайки летвата” с всяко едно свое състезание, което привлича все повече млади хора да спортуват и клубовете да работят заедно.
Предвижда се още едно обиграване в неделя на 3май , което отново ще е в двата стила, но този път рундовете ще са по 2 минути, както е на състезанията.
Боен клуб „Шумен”

Оставете коментар