XIV пленер “Художници, Балчик, Любов”

Apr 29th, 2015 | От | Category: ДРУГИ, ЗАБАВНА И ПОЛЕЗНА

Eкипът на пленера „Художници, Балчик, Любов – Среща на европейски морета ’2015” и Държавен културен институт Културен център „Двореца” Балчик организираха на 29 април от 15.00 ч. „Отворено ателие” с творческо пространство в двора на Вила “Сюита” в “Двореца”-Балчик.

Отвореното ателие се организира в рамките на самия пленер /22 април – 30 май/и е замислено като своеобразен завършек на 14-то издание на пленера с тема “Трансформации 2015”.
Идеята бе всички желаещи да имат възможността да се срещнат и поговорят с всеки един от авторите, както и ако желаят да си тръгнат с нещо от създаденото по време на дните на пленера в „Двореца” на Балчик.
Главният организатор на пленера Андрей Янев има опита на арт мениджър и е утвърдена личност сред художническия свят на българските художници. С такива качества блести и неговата съпруга – нежната и в творчеството си и във визията си Дарина Янева. Доста закупени творби в Балчик има на редовните досега участници в пленера – Петър Савов и Силви Басева. Приятно изненадващи творби представиха и художниците Нина Златева, Веско Велев, Димитър Витанов и Борис Желев.
До скорошна среща на следващия пленер.

Маруся КОСТОВА

Оставете коментар