Поредна категорична победа!

Apr 17th, 2015 | От | Category: В РЕГИОНА, СПОРТ

За разлика от друг път играта на балчиклии срещу Търговище бе съпътствана от нервност и припряност… Необяснимо защо!
Започнаха добре мача,но след два пропуска до 5-тата минута,намалиха темпото и агресията по двата фланга и затова трябваше да чакат статично положение,от което да отбележат гол. При един от много ъглови удари пред вратата на противника, Явор Колев отбеляза първия красив гол с глава. Така завърши и полувремето. През второто полувреме увеличиха оборотите,търсейки втори гол,за да решат мача. Балчиклията Севдалин Стайков донесе гола на успокоението. Глупав червен картон на Виктор Митев можеше да вкара мача отново в напрежение, но Мустафа Мустафа сложи точка на спора: „ Черноморец” Балчик – „Светкавица” Търговище 3:0.

Последва пета поредна победа за отбора на „Черноморец” Балчик от началото на втори полу-сезон, воден от треньора Георги Иванов – Геша! “Тежък мач изиграхме в Нови Пазар. Лош терен и надъхани и обезумели домакини. Но мачът се разви добре за нас и още в 3-тата минута Мирослав Начев откри резултата – 0:1.
До 20-тата минута пропуснахме поне на 3 пъти да удвоим преднината си. След това за футбол малко може да се говори. Отборът на домакините се опитва по всякакъв начин да развали мача, нападаха и ритаха нашите футболисти по всяка част на терена. Оспорваха всяко едно съдийско решение, провокираха и заплашваха съдията да наказва нашите момчета. Стигна се до ексцесии, сбивания. Мачът беше на път да бъде прекъснат. След 20-тата минута малко можем да говорим за футбол. Именно в тази връзка искам да благодаря на нашите футболисти, че проявиха мъжество, характер, не се поддадоха на провокациите на противника и поведението им беше на Европейско ниво!
След цялата тази картина, която се случи в Нови пазар, мога да кажа, че отново съм доволен от успеха и се надявам, че след тази война, която водихме там, ние излизаме по-силни и по-единни след този мач.” – каза Георги Иванов – Геша. Мачът между „ Ботев” Нови Пазар и „Черноморец” Балчик завърши с 0:1. Благодарение на тази победа, отборът на Черноморец Балчик се изкачи до 2-ро място в Североизточната В група пред отбора на Калиакра Каварна.

Мариана ИВАНОВА

Оставете коментар